VIDEO. Klaus Iohannis, mesaj catre plenul reunit al Parlamentului: Nu suntem un stat de rangul doi in UE

Presedintele Klaus Iohannis s-a adresat, marti, Parlamentului, cu ocazia sarbatoririi a 140 de ani de la proclamarea Independentei de Stat a Romaniei, precum si cu ocazia Zilei Europei, anunta Administratia Prezidentiala. Marile demonstratii din februarie au exprimat angajamentul unei noi generatii de a reincarca notiunile de stat de drept si democratie.

acum 77 luni (9 May 2017)

Presedintele Klaus Iohannis s-a adresat, marti, Parlamentului, cu ocazia sarbatoririi a 140 de ani de la proclamarea Independentei de Stat a Romaniei, precum si cu ocazia Zilei Europei, anunta Administratia Prezidentiala. Aniversam 140 de ani de la obtinerea Independentei de Stat. Am dorit sa ma adresez Parlametului pentru ca aici este forul de reprezentare al poporului. Mesajul inaintasilor nostri este ca un proiect de tara are nevoie de coeziunea dintre clasa politica si societate. Marile demonstratii din februarie au exprimat angajamentul unei noi generatii de a reincarca notiunile de stat de drept si democratie.

Aniversam si un deceniu de la momentul istoric in care Romania a aderat la UE. Sunt 10 ani de cand Romania a devenit parte a aparatului decizional la nivel european. Ma bucur sa constat ca la 10 ani de la momentul aderarii la blocul comunitar, romanii sunt hotarati sa mearga mai departe pe acest drum, dar ne impiedicam de niste bariere interne. Trebuie sa depasim perceptia ca am fi de rangul doi in UE. Nu suntem un stat de rangul doi in UE", a declarat seful statului. In privinta spatiului Schengen, singura tara care realmente se opune aderarii este Romania, prin felul nefericit in care se legifereaza, se dau ordonante de urgenta, precum OUG 13 sau ANCOM, si prin care aratam ca nu stim foarte bine ce vrem. Iar pozitiile unor politicieni cu functii foarte inalte in stat, care cearta Uniunea Europeana pentru diferite abordari, nu ne fac bine absolut deloc. Dimpotriva, ele confirma ca in Romania avem multi politicieni care nu au inteles cum e cu statul de drept si care sunt valorile fundamentale ale Uniunii Europene".

In luna februarie, Iohannis i-a apostrofat pe parlamentari in privinta modului in care au decis sa procedeze in privinta modificarii legilor penale prin celebra OUG 13, ocazie cu care, mai multi politicieni au parasit sala, jigniti. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro