VIDEO Klaus Iohannis face un pas inapoi in cazul Antena 3: "Am inteles foarte clar mesajul primit via Facebook. Nu apar pe nimeni in fata legii"

VIDEO Klaus Iohannis face un pas inapoi in cazul Antena 3:

VIDEO Declaratiile lui Iohannis de la Bruxelles pe tema Antena 3, via DIGI 24 "S-au facut fel si fel de supozitii ca as fi mai putin atasat de statul de drept. Fenomenul like-urilor retrase Presedintele Klaus Iohannis a fost aspru criticat pe pagina de Facebook, dupa ce miercuri seara a declarat ca cei de la ANAF au avut o "abordarea heirupista" atunci cand le-au cerut celor de la Antena 3 sa evacueze sediul confiscat de stat in urma unei decizii judecatoresti. Liderii Executivului, Iohannis si Ciolos, evaluati de Basescu, Iliescu si Antonescu Presedintele Klaus Iohannis si premierul Ciolos au fost, in ultimele saptamani, evaluati si reevaluati de fosti presedinti ai Romaniei sau lideri de partid, parerile fiind diferite si uneori surprinzatoare.

acum 93 luni (20 Feb 2016)

Dupa reuniunea Consiliului European, presedintele Klaus Iohannis a facut mai multe precizari legate de declaratiile sale cu privire la cazul Antena 3. "In timp ce am negociat aici la Bruxelles toate aceste lucruri, in spatiul public de acasa din Romania a aparut o ingrijorare, o preocupare legata de o afirmatie pe care am facut-o in legatura cu o posibila evacuare a unei televiziuni. Am facut aceasta afirmatie miercuri fiindca atunci evaluarea mea a fost ca este posibil ca prin actiune asa cum a fost ea conceputa sa fie afectata libertatea de exprimare, libertatea presei. Ulterior am aflat ca aceasta afirmatie a mea care a vrut doar sa atraga atentia ca este posibil sa fie afectata libertatea presei a fost interpretata in foarte multe feluri, poate si datorita faptului ca m-am exprimat foarte succint", si-a inceput presedintele explicatiile. Iohannis a oferit garantii ca isi doreste ca Romania sa ramana un stat de drept si pe viitor si va lupta pentru acest lucru. VIDEO Declaratiile lui Iohannis de la Bruxelles pe tema Antena 3, via DIGI 24 "S-au facut fel si fel de supozitii ca as fi mai putin atasat de statul de drept. Eu sunt convins ca Romania este un stat de drept, va ramane un stat de drept si voi lupta pentru ca Romania sa ramana un stat de drept. In acelasi fel sunt ferm convins ca dreptul la libera exprimare, la informare si libertatea presei sunt dintre cele mai valoroase bunuri castigate la revolutia din decembrie 1989 si cred ca oricand apare posibilitatea ca acestea sa fie suprimate - nu neaparat dintr-o intentie, ci dintr-o abordarea stangace cateodata - acest lucru trebuie atentionat", a explicat Klaus Iohannis. Seful statului a mai spus ca doreste ca legea sa fie aplicata, precizand si faptul ca a receptat mesajul care i s-a transmis pe Facebook, unde a pierdut peste 4.000 de fani doar in doua zile. "Nu exista niciun fel de intentie din partea mea, nu a existat si nu are de ce sa existe sa apar pe cineva in fata legii. Eu nu sunt apropiat de aceasta ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro