VIDEO Klaus Iohannis, dupa intalnirea cu presedintele CEDO: Nici vorba de o presiune din partea CEDO. Nu exista nicio amenda de 80 de milioane de euro

VIDEO Klaus Iohannis, dupa intalnirea cu presedintele CEDO: Nici vorba de o presiune din partea CEDO. Nu exista nicio amenda de 80 de milioane de euro

Haideti sa asteptam, sa vedem ce doreste CEDO de la noi, sa elaboram un pachet seios pentru Romania si nu va fi nicio pedeapsa", a spus Klaus Iohannis, dupa intalnirea cu presedintele CEDO. Intrebarea de la Referendum Presedintele a mai spus ca este posibil ca intrebarea care se va regasi pe buletinul de vot de la Referendum sa difere de cea trimisa la Parlament.

acum 85 luni (24 Jan 2017)

"Nici vorba de o presiune din partea CEDO. Daca Romania elaboreaza un pachet de masuri care satisface cerintele CEDO, toate dosarele vor fi returnate Romaniei si trebuie sa fie rezolvate intern. Este posibil sa apara o sanctiune pentru Romania, dar de acele 80 de miloane de euro nici nu poate fi vorba. Haideti sa asteptam, sa vedem ce doreste CEDO de la noi, sa elaboram un pachet seios pentru Romania si nu va fi nicio pedeapsa", a spus Klaus Iohannis, dupa intalnirea cu presedintele CEDO.

"Decizia pilot (a CEDO, n.r.) va fi redactata si facuta cunoscuta in prima jumatate a anului si se va referi la situatia din inchisorile romanesti. Se va arata unde sunt problemele si se va da un termen destul de generos pentru ca in Romania sa gasim solutii", a declarat Iohannis.

Intrebarea de la Referendum

Presedintele a mai spus ca este posibil ca intrebarea care se va regasi pe buletinul de vot de la Referendum sa difere de cea trimisa la Parlament. CEDO este o chestiune tehnica si se refera la o speta anume, unde gratierea trebuie sa fie o mica parte. Stiu si cei de la Ministerul Justitiei", a mai spus Iohannis.

Costurile Referendumului

Totodata, presedintele Iohannis a afirmat ca subiectul costurilor referendumului trebuia analizat de cei care au initiat demersul care a dus la declansarea procedurilor de consultare populara pe tema luptei anticoruptiei. Presedintele raspunde astfel ministrului de Interne, Carmen Dan, care a apreciat ca plebiscitul va costa foarte mult si ca Romania are alte prioritati.

"Ar fi fost mai natural sa se gandeasca ei la costuri inainte sa inceapa un demers care a adus la aceasta situatie. Sunt sigur ca nu de aici saraceste bugetul Romaniei", a raspuns presedintele Iohannis intrebarii unui jurnalist legata de preocuparile exprimate in spatiul public in legatura cu costurile referendumului.

Citeste intreg articolul pe adevarul.ro