VIDEO. Jihadistii au publicat o inregistrare cu romanul rapit in Burkina Faso. MAE confirma ca este vorba de Iulian Ghergut

"Celula de criza interinstitutionala care gestioneaza situatia cetateanului roman rapit in Burkina Faso (din care fac parte MAE, SIE, SRI, MApN, Administratia Prezidentiala), constituita conform "Metodologiei de comunicare si actiune pentru institutiile cu responsabilitati in gestionarea situatiilor de atacuri teroriste in care sunt implicati cetateni romani aflati in afara teritoriului Romaniei", aprobata de sedinta CSAT din 3 iulie 2013, a luat nota de difuzarea, la data de 29 august 2015, a unui material video cu cetateanul roman Iulian Ghergut.

acum 99 luni (30 Aug 2015)

Gruparea terorista al-Mourabitoune a publicat sambata o inregistare video cu ostaticul roman Iulian Ghergut, un agent de securitate rapit la 4 aprilie din nordul Burkina Faso, care face apel la autoritati sa negocieze cu rapitorii pentru eliberarea sa, relateaza RFI in pagina online.

Inregistrarea video, care dureaza mai putin de un minut, este primul semn de viata al ostaticului roman, de la rapirea sa, la 4 aprilie, in apropierea unei mine de mangan din Tambao. Mesajul a fost inregistrat in exterior, iar ostaticul in varsta de 39 de ani se exprima in limba franceza.

Iulian Ghergut se prezinta, spune ca este detinut de al-Mourabitoune, la Tambao, in nordul statului Burkina Faso.

"Celula de criza interinstitutionala care gestioneaza situatia cetateanului roman rapit in Burkina Faso (din care fac parte MAE, SIE, SRI, MApN, Administratia Prezidentiala), constituita conform "Metodologiei de comunicare si actiune pentru institutiile cu responsabilitati in gestionarea situatiilor de atacuri teroriste in care sunt implicati cetateni romani aflati in afara teritoriului Romaniei", aprobata de sedinta CSAT din 3 iulie 2013, a luat nota de difuzarea, la data de 29 august 2015, a unui material video cu cetateanul roman Iulian Ghergut. Celula de criza interinstitutionala s-a reunit imediat ce materialul video a devenit public, a analizat diverse scenarii de evolutie a cazului si au examinat actiunile posibile pentru solutionarea situatiei cetateanului roman luat ostatic", precizeaza MAE.

"Celula de criza interinstitutionala studiaza in regim de urgenta autenticitatea materialului video mentionat. In cazul in care veridicitatea materialului video se confirma, se poate considera ca materialul reconfirma datele detinute deja de celula de criza interinstitutionala conform carora cetateanul roman se afla in viata si este in bune conditii de sanatate", continua MAE.

Familia cetateanului roman a fost informata de catre Celula de criza inter... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro