VIDEO. Iohannis i-a cerut lui Hollande sprijin pentru aderarea la Schengen. Ce a raspuns presedintele Frantei

UPDATE 16:50: Presedintele Klaus Iohannis a declarat, marti, la Paris, in cadrul conferintei comune de la Palatul Elysee cu presedintele Francois Hollande, ca a solicitat sprijinul Frantei pentru aderarea Romaniei la Spatiul Schengen si ca si-a exprimat increderea ca o astfel de decizie va fi adoptata curand, informeaza Mediafax. Iohannis a mai spus ca a discutat cu presedintele freancez despre evolutiile economice de la nivelul Uniunii Europene si masurile de consolidare a cresterii economice si ocuparii fortei de munca, exprimand sprijinul Romaniei pentru o serie de prioritati ale agendei strategice a Uniunii, cu accent pe cresterea investitiilor si reducerea somajului. Citeste si: Bogdan Aurescu, audiat la Senat in legatura cu gafa de la Ambasada din Paris Seful statului roman va fi primit la Palatul Elysee, la ora 14,00 (ora Romaniei), de omologul sau francez, Francois Hollande, cu care va avea convorbiri tete-a-tete, un dejun de lucru si cu care va sustine o declaratie comuna de presa.

acum 82 luni (10 Feb 2015)

UPDATE 17:19: Presedintele Frantei, Francois Hollande, a declarat, marti, despre aderarea Romaniei la spatiul Schengen, ca tara noastra este pregatita sa isi ia "unele angajamente" in aceasta privinta, relateaza Mediafax.

Presedintele francez a declarat ca, in cadrul discutiilor cu presedintele Klaus Iohannnis, au fost evocate mai multe subiecte politice, printre care si Uniunea Europeana, unde ambele tari sunt angajate impreuna.

"Ne-am pus de acord ca in acest Consiliu sa fie luate decizii pentru a controla deplasarile, programul PNR, precum si decizii, pentru a face controale ferme pe internet si pentru a distruge aceste site-uri Internet care permit radicalizarea populatiei", a spus presedintele Hollande.

Francois Hollande s-a referit, in discursul sau, si la spatiul Schengen, un subiect extrem de important pentru pentru Romania.

"Romania este pregatita sa isi ia unele angajamente (..) Vreau ca la Consiliu, joi, la Consilul European, sa ne putem coordona, pe toate dispozitiile ce tin de frontiere, pentru a controla mai bine intrarile si iesirile pe continentul european", a declarat Hollande, precizand ca se doreste, astfel, sa se previna plecarile unor "combatanti" in strainatate, si sa fie informati de miscarile lor.

UPDATE 16:50: Presedintele Klaus Iohannis a declarat, marti, la Paris, in cadrul conferintei comune de la Palatul Elysee cu presedintele Francois Hollande, ca a solicitat sprijinul Frantei pentru aderarea Romaniei la Spatiul Schengen si ca si-a exprimat increderea ca o astfel de decizie va fi adoptata curand, informeaza Mediafax.

Klaus Iohannis a declarat ca principalele repere ale relatiei bilaterale dintre cele doua state privesc cooperarea economica, in numeroase domenii, precizand ca un aspect deosebit de important pentru autoritatile de la Bucuresti este cel al imaginii pe care o au, in Franta, Romania si comunitatea romaneasca din Hexagon. Primirea presedintelui Klaus Iohannis la Palatul E... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro