VIDEO Interviurile Adevarul - Reviro: "Noi suntem viitorul de maine, cei care vom lua deciziile pentru parintii nostri"
A fost un program de traning de fapt, bazat la Bucuresti, al Fundatiei Erste, cu experiente internationale, am mers sa vedem cum functioneaza departamentele de la mai multe sucursale, din tara si de afara, am fost doua fete din Romania si la final am ocupat locul 2 din cei 25 de tineri din program din mai multe tari. Nu putem fugi toti si trebui sa fim mandri de Romania, iti dai seama de asta dupa ce vezi alte tari, si ma refer aici la India, care trebuie privita cumva obiectiv, nu trebuie judecati, asa au ales ei sa traiasca, poate unora asa le place sa traiasca. Angajatorii sa fie deschisi, sa aiba rabdare cu tinerii si sa-i ajute sa se adapteze la inceput, pentru ca ei aterizeaza din facultate, asa ca e nevoie de un job training, sa fie oameni acolo care sa le explice ce se intampla in departament, acolo unde exista departamente. Spre deosebire de obiceiul din facultate de a nu ridica mana sa intrebi, intr-o companie trebuie sa spui ca nu stii, sa intrebi, pentru ca la un moment dat va trebui sa faci ceea ce ti s-a explicat.
INTRA IN DISCUTIE si urmareste emisiunea in modulul Adevarul Live
Principalele declaratii:
Simona Lucaci: Intamplarea a facut sa particip la acest MBA. Se putea inscrie oricine pentru ofertele de studiu de MBA. Financiar nu ma apropiam de un astfel de MBA, ma gandeam ca imi strang bani 5-10 ani pentru un astfel de MBA. Dar de Craciun am primit un email in chineza de la universitatea chineza, tradus si in engleza desigur, in care mi se prezenta ideea acestui MBA. A trebuit sa le trimit un eseu elaborat de ce cred ca merit aceasta bursa, trebuia sa ai experienta internationala, sa stii bine limba engleza si sa ai ceva experienta in campul muncii. Mi-am lasat jobul de acasa si iubitul si am zis sa incerc. A fost greu si din cauza diferentei de fus orar, a fost o cumpana cam la trei saptamani, dar a rezistat relatia.
Sunt atat de multe lucruri noi de facut, atatia oameni de cunoscut incat nu ai timp sa te mai gandesti atat de mult la lucrurile personale.
Cu soferul de taxi nu te intelegi in engleza, nici in mandarina putina pe care o stiam eu, asa ca a fost bine ca la aeroport m-a asteptat cineva de la universitate.
Am avut profesori din mai multe tari, la fel si studenti, 23 in total, din tari diferite, inclusiv tari exotice - America Latina si Centrala, gratie comertului lor cu China. E greu sa te angajezi acolo, sa obtii viza de munca, China a primit deja foarte mult know-how, ar putea oricand sa-si creeze specialistii lor, acum pot sa se duca mai departe. Ca strategie se duc acum catre autoconsum, vor sa ridice nivelul de trai si au deja o clasa de mijloc bine dezvoltata. Familiile sunt foarte puternice, se ajuta intre ei, apeleaza mai degraba la familie si la prieteni decat la banca.
Colegele de acolo au fost apropiate de mine, suntem muncitori, harnici, seriosi, cumva ne asemanam.
Am putea sa invatam sa nu mai fim asa certareti si sa respectam ce spun se... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro