VIDEO: Interviu inedit al presedintelui Obama pentru Youtube

Intrebat de Ingrid Nilsen ce planuri are legat de tratamentul pacientilor oncologici, cat de aproape este conducerea Statelor Unite a invinge in lupta cu cancerul, presedintele Obama a spus ca se pot face multe lucruri pentru acest deziderat, amintind ca si mama lui a murit de cancer la o varsta tanara si de decesul fiului vicepresedintelui Biden tot din cauza acestei maladii. Seful statului american crede ca solutia cea mai buna este ca fortele de ordine, dar si protestatarii sa lucreze impreuna la strategii de colaborare, chiar si in conditiile in care multe departamente de politie sau de serifi au jurisdictie proprie si nu se supun doar legii federale.

acum 92 luni (16 Jan 2016)

Dupa ultimul sau discurs despre starea natiunii, presedintele Barack Obama a raspuns unor intrebari de la milioane de americani, selectate de vedetele Youtube. Ingrid Nilsen, Destin Sandlin si sWooZie au fost selectati de Casa Alba pentru aceasta serie de interviuri neconventionale, un obicei in ultimii ani ai Administratiei Obama. Totodata, cel mai puternic om al planetei a marturisit ca poarta mereu in buzunare mici obiecte talisman: un rozariu primit de la Papa Francisc, o mica statueta cu Buddha, dar si un cip de poker norocos din metal, primit de la un motociclist.

Intrebat de Ingrid Nilsen ce planuri are legat de tratamentul pacientilor oncologici, cat de aproape este conducerea Statelor Unite a invinge in lupta cu cancerul, presedintele Obama a spus ca se pot face multe lucruri pentru acest deziderat, amintind ca si mama lui a murit de cancer la o varsta tanara si de decesul fiului vicepresedintelui Biden tot din cauza acestei maladii.

Liderul de la Casa Alba crede ca orizontul de timp pentru un tratament eficace anti-cancer nu este foarte indepartat: "Se va intampla anul viitor sau peste cinci ani de acum incolo. Si asta datorita noului mod in care vom intelege genomul uman, dupa ce vom descoperi cum se dezvola celulele canceroase si dupa ce vom stabili cu exactitate modul diferit de reactie la terapia oncologica pentru a putea lansa noi tratamente revolutionare. Am suplimentat deja in acest scop bugetul Institutului National pentru Sanatate, dar sunt multe alte lucruri de facut si ma voi implica personal pentru a sustine activitatea de cercetare in domeniul oncologic".

Presedintele Obama a mai spus ca in viitorul nu foarte indepartat se va simti o imbunatatire a calitatii vietii americani din perspectiva medicala datorita acestor cercetari stiintifice, care pot avea rezultate spectaculoase si in tratarea altor boli debilitante, cum ar fi Alzheimer sau Parkinson.

La randul sau, Destin Sandlin l-a intrebat pe liderul de ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro