VIDEO Interlopul Ghenosu, pe podium la Pastele Cailor. Cu ce rasa de cal a participat la concursul de frumusete

VIDEO Interlopul Ghenosu, pe podium la Pastele Cailor. Cu ce rasa de cal a participat la concursul de frumusete

La editia de anul acesta a participat si renumitul interlop Ghenosu, recent eliberat din penitenciar, care a castigat locul II la concursul de frumusete, cu doua minunate exemplare de Frizieni.

acum 88 luni (5 Mar 2017)

Cei mai frumosi cai au putut fi admirati, astazi, in cartierul Matei Voievod Sarbi din Targoviste. Comunitatea bulgara de acolo a sarbatorit "Pastele Cailor" sau "Tudorita", sarbatoare dedicata animalului atat de indragit de ei.

La editia de anul acesta a participat si renumitul interlop Ghenosu, recent eliberat din penitenciar, care a castigat locul II la concursul de frumusete, cu doua minunate exemplare de Frizieni. Bulgarii din Targoviste sau sarbii, asa cum li se mai zice, si-au pregatit caii mai ceva ca pentru o delifare pe podium. Animalele au defilat prin fata sutelor de participanti si au facut chiar o plimbare prin oras. Juriul a tinut cont de frumusetea dar si de comuniunea dintre om si animalul sau. Batrani sau copii, cu totii s-au bucurat de eveniment. "Pastele cailor" este ziua in care gradinarul bulgar si calul sau, dupa un obicei stravechi, merg la biserica si primesc binecuvantarea preotului pentru a fi sanatosi in anul care urmeaza. Pentru gradinarii care iubesc munca, zapada mare din iarna este certitudinea recoltelor bune de la vara. Dar zapada mare este ea insasi o persuasiune pentru odihna si huzur: carne la cazan mai e, vin in beci mai e, chef de vorba, asisderea, slava Domnului! Si bulgarul, ca si romanul, cand e vorba de sarbatoare, este intotdeauna bucuros de oaspeti! ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro