VIDEO Incursiune in complexul turistic ridicat de Hitler pe insula Rugen, abandonat in urma cu 75 de ani

VIDEO Incursiune in complexul turistic ridicat de Hitler pe insula Rugen, abandonat in urma cu 75 de ani

FOTO Daily Mail Complexul din Prora era menit sa fie prima astfel de tabara de relaxare, inca o modalitate prin care partidul nazist ar fi continuat procesul de indoctrinare a populatiei.

acum 115 luni (5 Nov 2014)

Complexul turistic Prora din Germania, situat la Marea Baltica, are 10.000 de camere care nu au gazduit niciodata un turist.

FOTO Daily Mail

Resortul se nascuse din ideea lui Hitler de a oferi poporului un spatiu de relaxare si distractie pentru intreaga familie.

FOTO Daily Mail

Totusi, opt corpuri de cladire fusesera deja ridicate cu participarea organizatiei politice Kraft durch Freude, devenita pana in 1930 cel mai mare operator de turism din lume, conform Wikipedia.

FOTO Daily Mail

Dupa 1945, constructia a fost preluata de Armata Rosie si a fost transformata intr-una din bazele secrete ale armatei sovietice, scrie Daily Mail.

FOTO Daily Mail

Complexul din Prora era menit sa fie prima astfel de tabara de relaxare, inca o modalitate prin care partidul nazist ar fi continuat procesul de indoctrinare a populatiei.

Complexul abandonat timp de zeci de ani a fost intre timp cumparat si va fi renovat pentru a fi transformat in locuinte. Unele vor fi vandute ca apartamente de lux, altele sunt gandite pentru a devenit aziluri de batrani, in timp ce alte cateva sute de camere vor functiona in regim hotelier, noteaza Daily Mail. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro