VIDEO Incident la proiectia unui film in maghiara la TIFF. Spectatori revoltati in sala: "In romana de ce nu traduceti?"

VIDEO Incident la proiectia unui film in maghiara la TIFF. Spectatori revoltati in sala:

Alexandra Borbely, actrita principala a filmului "Despre trup si suflet", premiat cu Ursul de Aur la Festivalul de la Berlin, a fost primita, in seara zilei de miercuri, 7 iunie, cu aplauze de sala arhiplina a cinematografului "Florin Piersic". Dupa ce a participat la diferite teste de scene de filmari, a fost invitata la o cafea de regizoarea filmului si i-a fost teama ca aceea va fi ocazia cu care va pierde acest rol.

acum 44 luni (8 Jun 2017)

Alexandra Borbely, actrita principala a filmului "Despre trup si suflet", premiat cu Ursul de Aur la Festivalul de la Berlin, a fost primita, in seara zilei de miercuri, 7 iunie, cu aplauze de sala arhiplina a cinematografului "Florin Piersic".

Pelicula a fost proiectata in cadrul "Zilelor Maghiare" de la TIFF si a fost sold out cu mult timp inainte de ora programata pentru vizionare. Dupa circa 15 minute de discutii, cativa cinefili au protestat, cerandu-i moderatoarei sa traduca si in limba romana. Gafa la proiectia filmului maghiar castigator al Ursului de Aur Moderatoarea si-a cerut scuze Moderatoarea si-a cerut scuze - "Scuzati, o sa traduc acuma si in limba romana, e din greseala mea, am incercat sa mergem mai repede" - si a tradus in romana discutia purtata pana atunci. Raspunsul a fost ca initial a primit rolul psihologului din film si dupa aia a fost invitata de regizoarea filmului, doamna Ildiko Enyedi, sa participe la selectia pentru rolul Mariei, personajul principal. Dupa ce a participat la diferite teste de scene de filmari, a fost invitata la o cafea de regizoarea filmului si i-a fost teama ca aceea va fi ocazia cu care va pierde acest rol. A participat la un casting, a facut si ea testele necesare si dupa prima intalnire a primit un mail foarte lung de la regizoarea filmului, in care i s-a explicat ce ar trebui sa schimbe ca sa se potriveasca cu rolul. A spus ca nu se poate, de exemplu, sa i se spuna ca are o privire prea feminina si din cauza asta sa nu poata sa joace rolul principal din film. A studiat personajul si a lucrat acasa pana cand a reusit atat sa fie decisiva si hotarata, sa aiba aceasta hotarare in privire, cat si inocenta personajului, fiindca Maria e un personaj care ambele calitati, dar si sa aiba prezenta necesara pentru camera. Aceasta suparare si energia pe care i-a dat-o au ajutat-o sa se pregateasca pentru al doilea casting si a ramas cu rolul Mariei". Film premiat cu "Ursul de Aur" Ziua Maghiara a adus la TIFF 8 n... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro