VIDEO. In Singapore a fost lansat primul serviciu din lume de taxi fara SOFER

Potrivit lui Doug Parker, director de operațiuni la nuTonomy, taxiurile autonome pot ajuta la reducerea numărului de mașini de pe drumurile din Singapore, de la 900.000 la 300.000. Aceasta a fost fondată in 2013 de Iagnemma și Emilio Frazzoli, cercetători la Institutul de Tehnologie din Massachusetts care au studiat robotica și dezvoltarea de vehicule autonome pentru Departamentul de Apărare.

acum 79 luni (25 Aug 2016)

Primele taxiuri fără șofer din lume au fost lansate, joi, in Singapore, informează Associated Press citată de Agerpres.

Mașinile au fost pregătite de compania nuTonomy și pot fi folosite deocamdată doar de anumiți clienți, intr-o zonă restransă a orașului.

In ultimii ani, mai multe companii, printre care se numără Google și Volvo, au testat mașinile autonome pe drumurile publice, insă nuTonomy susține că va fi prima care va oferi un astfel de serviciu publicului larg.

Potrivit reprezentanților nuTonomy, serviciul de taximetrie debutează cu șase mașini, dar va ajunge la douăsprezece pană la sfarșitul anului.

Deocamdată, taxiurile fără șofer vor circula intr-o zonă rezidențială și de business, de circa 6,5 kilometri pătrați, iar clienții vor trebui să aibă o invitație de la nuTonomy pentru a folosi serviciul. Reprezentanții companiei au declarat că pe listă se află deja cateva zeci de persoane și că aceasta se va mări la cateva mii in următoarele luni.

Potrivit lui Doug Parker, director de operațiuni la nuTonomy, taxiurile autonome pot ajuta la reducerea numărului de mașini de pe drumurile din Singapore, de la 900.000 la 300.000.

NuTonomy este o companie cu 50 de angajați, cu birouri in Massachusetts și Singapore. Aceasta a fost fondată in 2013 de Iagnemma și Emilio Frazzoli, cercetători la Institutul de Tehnologie din Massachusetts care au studiat robotica și dezvoltarea de vehicule autonome pentru Departamentul de Apărare. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro