VIDEO Imagini aeriene uluitoare cu Charlottenburg, singurul sat rotund din Romania

VIDEO Imagini aeriene uluitoare cu Charlottenburg, singurul sat rotund din Romania

Citeste si: Povestea ultimului neamt din satul rotund Charlottenburg GALERIE FOTO Sarbatoare mare in satul Tirol: 200 de ani de la asezarea colonistilor austrieci in Banat GALERIE FOTO Satul Lindenfeld, care nu mai are locuitori din 1998, renaste din propria-i cenusa GALERIE FOTO FOTO Tinutul Cehesc din Banat: O enclava care se incapataneaza sa supravietuiasca istoriei

acum 100 luni (26 Nov 2014)

Siteul ghidvideoturistic.ro a realizat o inedita filmare aeriana din satul Charlottenburg, din judetul Timis.

Charlottenburg este singurul sat rotund din Romania (initial si Sandra, tot in Timis, a fost un sat rotund, insa constructiile ulterioare au marit localitatea), realizat de colonistii germane in 1771.

Satul a fost intemeiat cu 32 de familii (171 persoane) din Provincia Autonoma Trento, actuala regiune Trentino-Tirolul de Sud, Lorena si Baden-Wurttemberg.

Charlottenburg (sau Sarlota), aflat la 35 dekilometri de Timisoara, are un diametrul interior de 210 metri.

De pitorescul satului a fost fascinat si un pilot german, in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, care, atras de privelistea aeriana, a aterizat cu avionul pe un ogor din apropiere. In jurul fantanii se gaseste o plantatie de duzi in spatele careia se gasesc casele, acestea avand in curte grajdul si sura. Nici o casa nu este nici cu un deget mai inalta ca alta,si nici cu un picior mai distantata una fata de alta, avand un stil foarte frumos simetric; la fel si cele patru intrari in sat - au aceasi distanta una fata de alta".

Satul construit in forma de cerc a fost declarat monument istoric de catre Ministerul Culturii si Cultelor.

Citeste si:

Povestea ultimului neamt din satul rotund Charlottenburg GALERIE FOTO

Sarbatoare mare in satul Tirol: 200 de ani de la asezarea colonistilor austrieci in Banat GALERIE FOTO

Satul Lindenfeld, care nu mai are locuitori din 1998, renaste din propria-i cenusa GALERIE FOTO

FOTO Tinutul Cehesc din Banat: O enclava care se incapataneaza sa supravietuiasca istoriei ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro