VIDEO Hunedoara vazuta de irlandezi intr-un reportaj sfasietor: familii care traiesc printre gunoaie, copii bolnavi, fara ajutor, saracie ca in Lumea a treia
Un camion incarcat cu daruri impachetate in cutii de pantofi s-a indreptat spre Hunedoara si a avut ca destinatii familiile de romi care locuiesc la groapa de gunoi din Deva, un orfelinat din Hunedoara si baracile de pe malul Cernei, in care traiesc mai multe familii sarace.
Mii de familii din Irlanda au facut donatii pentru cadourile pe care o echipa de televiziune le-a adus in Romania. Un camion incarcat cu daruri impachetate in cutii de pantofi s-a indreptat spre Hunedoara si a avut ca destinatii familiile de romi care locuiesc la groapa de gunoi din Deva, un orfelinat din Hunedoara si baracile de pe malul Cernei, in care traiesc mai multe familii sarace.
Televiziunea irlandeza a facut prima oprire la groapa de gunoi a Devei, unde 20 de familii stau in bordeie si isi castiga existenta scormonind dupa fier vechi si deseuri pe care inca le pot folosi. Multi dintre copiii de aici pot ajunge oricand victime ale traficantilor de carne vie", relateaza Ciara Doherty, jurnalista de la Ireland AM.
Uluiti de orasul "pe moarte"
A doua oprire a televiziunii irlandeze a fost un orfelinat din Hunedoara, in care sunt ingrijiti copiii abandonati de parinti si bolnavi. Jurnalistii relatau despre bucuria copiilor de a primi daruri, chiar daca acestea au venit in cutii mici de pantofi. Televizinea prezenta atmosfera apasatoare din orasul "aproape mort", afectat de somajul ridicat, cu numeroase familii care traiesc doar din ajutoare sociale. Ultima oprire din calatoria irlandezilor in Hunedoara a fost la familiile care locuiesc in baracile de la marginea orasului pe malul Cernei. Printre ruine si in umbra fostelor uzine din Hunedoara, traiesc cele mai sarace familii din Hunedoara, relateaza jurnalista Ciara Doherty de la Ireland AM, prezentand apoi cazul unei fetite suferinde de o maladie grava a oaselor, condamnata la un trai chinuit in saracie.
Hunedoara, vazuta de jurnalistii irlandezi
Documentarul vizionat de peste 100.000 de oameni numai pe Internet a starnit numeroase reactii. Veniti in Transilvania si va veti minuna de frumusetile ei si de ospitalitatea oamenilor, unde majoritatea tinerilor vorbesc fluent limba engleza", ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro