VIDEO Hans-Gert Pottering, fostul sef al Parlamentului European: "Etnia domnului Iohannis a fost doar o tusa, o pata de culoare in plus"

VIDEO Hans-Gert Pottering, fostul sef al Parlamentului European:

Principalele declaratii ale lui Hans-Gert Pottering: Imi pare bine ca a fost ales Klaus Iohannis, dar nu pentru ca are origini germane, ci pentru ca este un om integru, nu vorbeste mult, dar are o actiune pozitiva. Unirea Moldovei cu Romania nu este o tema pe ordinea de zi Sper ca Republica Moldova, care va avea alegeri pe 30 noiembrie, va alege pentru Europa, sa nu mai priveasca spre trecut, spre totalitarism.

acum 74 luni (19 Nov 2014)

Principalele declaratii ale lui Hans-Gert Pottering:

Imi pare bine ca a fost ales Klaus Iohannis, dar nu pentru ca are origini germane, ci pentru ca este un om integru, nu vorbeste mult, dar are o actiune pozitiva.

Romania este o tara importanta in Europa si arata ca romanii au o viziune. Faptul ca cineva provine dintr-o minoritate nu inseamna ca trebuie eliminat din ecuatii. Faptul ca romanii au tinut cont de om si nu de etnie, este minunat, este minunat cum a decis poporul roman, a carui imagine se va imbunatati mult in lume.

Este trist daca au existat politicieni care au vrut sa-l puna intr-o lumina proasta pe candidatul Klaus Iohannis pentru ca provine dintr-o minoritate, iar Iohannis a reactionat foarte bine prin faptul ca nu a comentat.

Angela Merkel l-a preferat pe Iohannis nu doar ca fac parte din aceeasi familie politica (PPE), ci pentru ca este un politician puternic.

Unirea Moldovei cu Romania nu este o tema pe ordinea de zi

Sper ca Republica Moldova, care va avea alegeri pe 30 noiembrie, va alege pentru Europa, sa nu mai priveasca spre trecut, spre totalitarism. Aceasta tema nu este in acest moment pe ordinea de zi.

Imi doresc ca Romania sa ia masurile necesare sa ne asiguram siguranta in spatiul Schengen. Alegerea lui Klaus Iohannis este un semnal bun ca se merge in aceasta directie. Trebuie gasita o solutie sa nu mai existe paradisuri fiscale, care sa nu mai conduca la deficite, sa facem viitorul mai bun. Cred ca Jean Claude Juncker va face tot ce trebuie ca sa gaseasca o solutie.

Rusia este o tara europeana si nu trebuie izolata, dar daca Rusia se comporta astfel, prin anexarea de teritorii din alte state, interventii cu forta in alte tari, este important ca UE sa dea un raspuns prin sanctiuni. Relatiile cu Rusia trebuie stabilite de UE, nu de fiecare tara in parte.

<... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro