VIDEO Guvernul de la Tripoli deschide o ancheta dupa informatiile referitoare la cazurile de sclavie cu migranti

VIDEO Guvernul de la Tripoli deschide o ancheta dupa informatiile referitoare la cazurile de sclavie cu migranti

Cu putin inainte, vicepremierul Ahmed Metig publicase un comunicat pe Facebook prin care isi exprimase "nemultumirea" ca urmare a unor documentare cu privire la "reaparitia comertului cu sclavi intr-o suburbie din Tripoli", releva France-Presse, preluata de dhnet.be.

acum 42 luni (19 Nov 2017)

Cu putin inainte, vicepremierul Ahmed Metig publicase un comunicat pe Facebook prin care isi exprimase "nemultumirea" ca urmare a unor documentare cu privire la "reaparitia comertului cu sclavi intr-o suburbie din Tripoli", releva France-Presse, preluata de dhnet.be. Materialul, care a fost distribuit pe retelele de socializare, a starnit o emotie puternica, provocand reactii de indignare in Africa, dar si la Organizatia Natiunilor Unite. In imagini, surprinse cu telefonul mobil, apar doi barbati tineri, iar pe fundal se aude o voce care ii scoate la licitatie pe "baietii mari si puternici" pentru a lucra in agricultura. Sambata, aproximativ o mie de persoane au manifestat la Paris pentru a denunta cazurile de sclavagism din Libia.

Dupa caderea regimului Muammar al-Gaddafi, in 2011, traficantii au profitat de vidul de securitate din Libia, atragand in capcana mii de persoane aflate in cautarea unei vieti mai bune. Contrabandistii le promiteau oamenilor ca ii vor ajuta sa ajunga in Italia, aflata la circa 300 de kilometri de coastele libiene. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro