VIDEO. Gafa diplomatica de proportii. Pe cine a INJURAT ministrul rus de Externe

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a devenit actorul principal intr-un scandal diplomatic, dupa ce, in timpul unei conferinte la care a participat si omologul sau din Arabia Saudita, Adel al-Jubeir, a fost auzit spunand "tampiti nenorociti" ("fucking morons"), relateaza Reuters. Speculatii pe retelele de socializare Chiar si un fost ambasador al SUA la Moscova s-a alaturat criticilor de pe retelele de socializare, dupa ce lui Lavrov i-a scapat niste vorbe care nu sunt specifice limbajului diplomatic.

acum 94 luni (13 Aug 2015)

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a devenit actorul principal intr-un scandal diplomatic, dupa ce, in timpul unei conferinte la care a participat si omologul sau din Arabia Saudita, Adel al-Jubeir, a fost auzit spunand "tampiti nenorociti" ("fucking morons"), relateaza Reuters.

Astfel, ceea ce trebuia sa fie o conferinta despre criza din Siria si combaterea Statului Islamic s-a transformat intr-o discutie pe retelele de socializare privind gafa diplomatica a ministerului de Externe Serghei Lavrov.

La cine se referea diplomatul

In timp ce astepta traducerea in araba a unei parti din conferinta, Lavrov si-a verificat telefonul mobil, a luat notite, si-a asezat ochelarii, s-a frecat pe frunte si pe urma a zis incet "Tampiti nenorociti".

Sursa: Youtube

Nu este cert la cine se referea Lavrov, iar purtatoarea lui de cuvant, care era la conferinta, a spus ca ea nu l-a auzit pe ministru injurand si ca discutia cu omologul sau din Arabia Saudita a mers bine.

Speculatii pe retelele de socializare

Chiar si un fost ambasador al SUA la Moscova s-a alaturat criticilor de pe retelele de socializare, dupa ce lui Lavrov i-a scapat niste vorbe care nu sunt specifice limbajului diplomatic. Si el obisnuia sa ma acuze pe mine de limbaj nediplomatic", a scris McFaul pe Twitter.

Fotograful si cameramanul de la Reuters a spus ca Lavrov ar fi spus acele cuvinte catre fotografi, care incepusera sa ii faca poze atunci cand isi aranja ochelarii.

Totusi, oamenii de pe retelele de socializare au interpretat diferit.

Daca remarca lui Lavrov a fost tintita catre omologul sau, acest lucru va reprezenta un mare motiv de rusine pentru Moscova, mai ales acum cand a reinceput negocierile diplomatice cu privire la situatia din Siria, noteaza Reuters. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro