VIDEO+FOTO. Un pinguin inoata in fiecare an 8.000 km ca sa il vada pe barbatul care i-a salvat viata

In urma cu patru ani, un brazilian de 71 de ani, Joao Pererira de Souza, a gasit un pinguin magelanic sud-american acoperit cu petrol si aproape mort de foame, pe o plaja de pe o insula de pe coasta Rio de Janeiro.

acum 83 luni (10 Mar 2016)

In urma cu patru ani, un brazilian de 71 de ani, Joao Pererira de Souza, a gasit un pinguin magelanic sud-american acoperit cu petrol si aproape mort de foame, pe o plaja de pe o insula de pe coasta Rio de Janeiro. Dupa aproape 11 luni, a parasit totusi casa prietenului sau, iar pescarul a fost deosebit de surprins sa-l vada din nou in anul urmator, iar apoi in fiecare an, noteaza The Independent.

Aceasta rasa de pinguini traieste, in mod normal, pe coastele din Patagonia, la aproape 8.000 de kilometri de plaja la care se intoarce mereu, pentru a petrece aproape opt luni cu pescarul pensionar, in casa acestuia.

"Il iubesc ca pe fiul meu, iar in fiecare an cand se intoarce e tot mai afectuos si pare tot mai fericit sa ma vada", spune batranul, citat de The Independent. Dar, in ciuda acestei legi, pinguinul Dindim vine mereu sa-si petreaca timpul alaturi de cel mai bun prieten al sau, pe care l-a intalnit pe o plaja in 2011.

Pinguinii traiesc aproximativ 25 de ani si sunt cunoscuti pentru loialitatea lor fata de partener, alegand unul singur pentru toata viata. Aceasta specie de pinguini migreaza mii de kilometri spre nord in cautarea hranei, dar in ultima perioada au aparut numeroase ingrijorari privind migrarea lor pe coastele Braziliei, din cauza curentilor oceanici. Intre 2010 si 2013, au fost gasiti peste 180 de pinguini pe aceste plaje. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro