VIDEO+FOTO. Tancurile americane au ajuns in Romania

Pe teritoriul Romaniei, soldatii americani vor efectua exercitii de tragere intrunite cu munitie de lupta la nivel de pluton si companie la poligonul Smardan si vor participa la exercitii multinationale impreuna cu militari romani din subunitati de tancuri si infanterie mecanizata. "Sunt, probabil, 30 de ani de cand Statele Unite nu au mai mutat o asa mare cantitate de echipament de lupta in Europa si niciodata atat de departe in est.

acum 47 luni (14 Feb 2017)

500 de militari americani, insotiti de tancuri, tunuri autopropulsate si transportoare blindate, sunt dislocati suplimentar la Mihail Kogalniceanu (judetul Constanta) ca parte a angajamentului Statelor Unite ale Americii fata de aliatii europeni, in cadrul Operatiunii Atlantic Resolve.

Cei aproximativ 500 de militari americani fac parte din Batalionul 1 "Vulturii luptatori" ("Fighting Eagles") si au in dotare tancuri M1 Abrams, masini de lupta a infanteriei M2 Bradley si obuziere autopropulsate de calibrul 155 milimetri, tip M109A6 Paladin.

Pe teritoriul Romaniei, soldatii americani vor efectua exercitii de tragere intrunite cu munitie de lupta la nivel de pluton si companie la poligonul Smardan si vor participa la exercitii multinationale impreuna cu militari romani din subunitati de tancuri si infanterie mecanizata.

"Sunt, probabil, 30 de ani de cand Statele Unite nu au mai mutat o asa mare cantitate de echipament de lupta in Europa si niciodata atat de departe in est. Este un privilegiu sa venim in Europa de Est, sa experimentam cultura tarii si sa ne antrenam aici. De asemenea, folosind aceleasi tactici si proceduri pe care NATO le are, avem posibilitatea sa fim gata de orice misiune, cand ni se cere", a precizat locotenent-colonelul -Marius Moneanu, comandantul Batalionului 284 Tancuri "Cuza Voda" din Galati.

Unitatea de lupta americana ce va sosi in Romania face parte din Brigada 3 Blindate, cu sediul la Fort Carson (statul Colorado) care a trimis in Europa circa 3.500 de soldati si 2.800 de piese de tehnica militara. Acestia au debarcat la Bremerhaven (Germania), la inceputul lunii ianuarie si au fost redistribuiti in mai multe tari de pe Flancul Estic al NATO.

Ce spune Ambasada SUA

"Sosirea Batalionului 1, Regimentul 8 Infanterie, evidentiaza faptul ca puternicul parteneriat strategic dintre SUA si Romania exista nu doar in scris, ci si in realitate. Noua prezenta rotationala persistenta extinde... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro