VIDEO FOTO Masina unicat in Romania, vedeta la saloanele auto. A fost salvata de la moarte de regizorul Nae Caramfil

VIDEO FOTO Masina unicat in Romania, vedeta la saloanele auto. A fost salvata de la moarte de regizorul Nae Caramfil

Chiar daca poate parea surprinzator, una dintre cele mai admirate masini de epoca din Romania - o adevarata vedeta a expozitiilor automobilistice - este detinuta de un mic muzeu dintr-un oras din sudul Moldovei. Automobilul la care ne referim este un EGO model 4/14, a fost construit in anul 1924 in uzina de avioane "Mercur" din Germania, fiind considerat o supermasina, avand in vedere ca avea (si inca mai are) un motor de 1.980 centimetri cubi, 14 cai putere si o viteza maxima de 50 de kilometri la ora. Masina de epoca EGO4 de la Muzeul din Tecuci, la parada FOTO Muzeul Tecuci Chiar si asa, la toate evenimentele la care este invitata EGO4 toarce molcom pentru a arata tuturor ca inca e vioaie, la cei 93 de ani ai ei, ba chiar da si o tura, amintind tuturor de vremurile cand automobilele insemnau si eleganta, nu doar forta bruta.

acum 38 luni (28 Sep 2017)

Chiar daca poate parea surprinzator, una dintre cele mai admirate masini de epoca din Romania - o adevarata vedeta a expozitiilor automobilistice - este detinuta de un mic muzeu dintr-un oras din sudul Moldovei.

Asa se face ca la Muzeul de Istorie "Teodor Cincu" din Tecuci (a carui cladire a capatat recent o fata europeana) poate fi vazut - printre uimitor de multe alte exponate de mare valoare - o masina unicat in Romania, pe care multe institutii muzeale prestigioase si-ar dori-o cu ardoare.

Este vorba despre o masina de epoca din care s-au fabricat, in perioada 1921-1927, doar sapte exemplare, dintre doar doua se mai afla "in viata", unul fiind proprietatea Tecuciului, iar celalalt se afla la Muzeul Tehnicii din Berlin (Germania).

Automobilul la care ne referim este un EGO model 4/14, a fost construit in anul 1924 in uzina de avioane "Mercur" din Germania, fiind considerat o supermasina, avand in vedere ca avea (si inca mai are) un motor de 1.980 centimetri cubi, 14 cai putere si o viteza maxima de 50 de kilometri la ora. Bate tara in lung si-n lat, ca ambasador al Tecuciului

Masina poate fi vazuta de obicei la Muzeul din Tecuci, unde are o sectiune speciala, inchinata doar ei, ca orice vedeta care se respecta. Insa, deseori, EGO 4 pleaca la plimbare, caci este invitata la toate marile saloane auto din Romania, la paradele de masini de epoca si la tot felul de eveimente.

Masina de epoca EGO4 de la Muzeul din Tecuci, la parada FOTO Muzeul Tecuci

Chiar si asa, la toate evenimentele la care este invitata EGO4 toarce molcom pentru a arata tuturor ca inca e vioaie, la cei 93 de ani ai ei, ba chiar da si o tura, amintind tuturor de vremurile cand automobilele insemnau si eleganta, nu doar forta bruta.

Cei de la Muzeul din Tecuci recunosc ca EGO4 s-a dovedit un ambador de mare valoare, caci a fixat bine de tot... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro