VIDEO Filosoful Mihai Sora implineste 100 de ani. "Daca e luni, incepem un secol nou"

VIDEO Filosoful Mihai Sora implineste 100 de ani.

Filosoful si eseistul Mihai Sora a raspuns online, pe pagina sa de Facebook, sutelor de mesaje de felicitare la cea de-a 100-a aniversare. Decorat de Iohannis Cu ocazia primirii Ordinului "Steaua Romaniei", in rang de Cavaler, din partea presedintelui Klaus Iohannis, Romfilatelia a lansat un intreg postal (plic de corespondenta cu timbru), inspirat de "lebadoiul" desenat de Mihai Sora, care va face obiectul unei colectii. Mihai Sora, intr-un film dedicat implinirii a 100 de ani: "Totul e in viata prilej de bucurie" Filosoful Mihai Sora, care implineste luni 100 de ani, a primit in dar de la sotia sa, Luiza Palanciuc-Sora, un canal de YouTube si un trailer al filmului "100", care va fi publicat in intregime dupa aniversarea lui, in care apare vorbind despre bucurie.

acum 41 luni (7 Nov 2016)

UPDATE: Mihai Sora, la aniversare: "Daca e luni, incepem un secol nou!"

Filosoful si eseistul Mihai Sora a raspuns online, pe pagina sa de Facebook, sutelor de mesaje de felicitare la cea de-a 100-a aniversare. Imi voi rezerva cateva zile de liniste, dupa ce trece si sarbatoarea de maine, sa pot citi, in tihna si cu atentie, ravasele dumneavoastra. Va multumesc din suflet, cu toata energia de care dispun in clipa de fata. PS: Si eu va iubesc pe voi", scria pe 31 octombrie, Mihai Sora pe pagina sa de Facebook.

Foarte activ in mediul online, Mihai Sora impartaseste experientele si intamplarile cotidiene, dar si versuri si scurte cugetari.

Nascut pe 7 noiembrie 1916, Mihai Sora este, din octombrie 2012, membru de onoare al Academiei Romane. Este membru fondator al Grupului de Dialog Social, al Aliantei Civice si al Societatii Romane de Fenomenologie.

Decorat de Iohannis

Cu ocazia primirii Ordinului "Steaua Romaniei", in rang de Cavaler, din partea presedintelui Klaus Iohannis, Romfilatelia a lansat un intreg postal (plic de corespondenta cu timbru), inspirat de "lebadoiul" desenat de Mihai Sora, care va face obiectul unei colectii.

Odata cu Sora, Ordinul a fost acordat si istoricilor Neagu Djuvara si Dumitru Protase si sopranei Virginia Zeani.

"In biblioteca Palatului Cotroceni, unde am putut ramane cateva clipe in intimitate, am constatat ca avem laolalta aproape doua sute de ani (socoteala am facut-o eu, Neagu a confirmat-o)", a povestit Mihai Sora despre intalnirea cu Djuvara.

"Lebadoiul nostru a devenit un , ceea ce inseamna un plic in toata regula, unde poate fi strecurat un biletel de amor, un colind de sarbatori, o cartolina vesela. S-ar putea ca pretul timbrului sa nu bata chiar pana in indepartatele Americi, dar cu siguranta trece de la Nistru pan' la Tisa", a scris Mihai Sora la finalul lunii octomb... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro