VIDEO Filmele lui Mungiu. Retrospective, aniversari si actori cunoscuti, la Iasi, in capitala filmului romanesc

VIDEO Filmele lui Mungiu. Retrospective, aniversari si actori cunoscuti, la Iasi, in capitala filmului romanesc

In 2005, ea a castigat trei premii pentru Cea mai Buna Actrita (Premiul BAFTA, Premiul Royal Television Society si Premiul Golden Nymph la al 45-lea Festival de Televiziune de la Monte Carlo), pentru rolul sau din Sex Traffic, o drama a CBC/Channel 4, despre traficul de carne vie. Finalizarea studiilor la Scoala Populara de Arte din Botosani l-a determinat sa plece la Bucuresti, unde a muncit pe timp de noapte, intr-un butic din Gara de Nord, pentru a se intretine si pentru a se pregati de facultate. Pe langa prestatia din teatru, a jucat si in doua filme: Amintiri din Epoca de Aur, produs de Cristian Mungiu si Hunter, produs de Castel Film si Flu Birds. Este cunoscut pentru sutele de roluri pe care le-a avut in piesele de teatru si in filme de referinta precum: 4 luni, 3 saptamani si 2 zile, Dupa dealuri, A fost sau n-a fost ?, Amintiri din Epoca de Aur, Aferim sau Un etaj mai jos.

acum 84 luni (7 Apr 2017)

Invitatii fac parte din echipele de filmari cu care a colaborat de-a lungul timpului regizorul Cristian Mungiu. Invitatul special al editiei este Cristian Mungiu, caruia i se va realiza o retrospectiva si o aniversare de zece ani a Premiului Palme d'Or pentru filmul 4 luni, 3 saptamani si 2 zile.

Anamaria Marinca a devenit celebra pentru rolul sau din filmul 4 luni, 3 saptamani si 2 zile, filmul lui Cristian Mungiu, castigator al Palme d'Or. In 2005, ea a castigat trei premii pentru Cea mai Buna Actrita (Premiul BAFTA, Premiul Royal Television Society si Premiul Golden Nymph la al 45-lea Festival de Televiziune de la Monte Carlo), pentru rolul sau din Sex Traffic, o drama a CBC/Channel 4, despre traficul de carne vie. In 2007, Anamaria Marinca a jucat in filmul 4 luni, 3 saptamani si 2 zile al lui Cristian Mungiu, productie care a primit Palme d'Or - ul la Festivalul de Film de la Cannes si alte doua premii (Premiul Cinema si Premiul FIPRESCI). Anamaria Marinca a jucat si rolul Irmei in drama de razboi Furia: Eroi anonimi/ Fury (2014), alaturi de Brad Pitt, in regia lui David Ayer.

Laura Vasiliu s-a nascut in Piatra Neamt, a absolvit Academia de Teatru si Film si a reusit sa isi invinga timiditatea, fiind incurajata sa continue cu actoria. Considera teatrul o chemare, de mica fiind fascinata de scena, culise, spectatori. Actrita afirma ca filmul in regia lui Cristian Mungiu i-a adus mai multe avantaje in afara tarii, cinematografia din strainatate dorind sa cunoasca actorii care au roluri importante in filme premiate la Festivalul de Film de la Cannes. Vlad Ivanov, de mic, imita scene din Stan si Bran, pe care le arata parintilor si musafirilor facandu-i sa se amuze. Finalizarea studiilor la Scoala Populara de Arte din Botosani l-a determinat sa plece la Bucuresti, unde a muncit pe timp de noapte, intr-un butic din Gara de Nord, pentru a se intretine si pentru a se pregati de facultate. Afirma despre 4 luni, ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro