VIDEO Fierbe Iranul. A patra zi de manifestatii antiguvernamentale. Cel putin doua persoane au murit

VIDEO Fierbe Iranul. A patra zi de manifestatii antiguvernamentale. Cel putin doua persoane au murit

Un numar mare de oameni au fost arestati in timpul protestelor impotriva coruptiei si a conditiilor de trai. Potrivit unui canal Telegram al Gardienilor Revolutiei, "oameni cu arme de vanatoare si de razboi au venit printre protestatari si au tras la intamplare asupra oamenilor si impotriva prefecturii".

acum 71 luni (31 Dec 2017)

Un numar mare de oameni au fost arestati in timpul protestelor impotriva coruptiei si a conditiilor de trai.

Autoritatile iraniene dau vina pe anti-revolutionari si pe agentii puterilor straine pentru izbucnirea acestor manifestatii de protest.

In mesaje video postate pe retelele de socializare din orasul Dorud se poate vedea cum doi tineri sunt intinsi pe pamant, plini de sange, o persoana spunand ca au fost impuscati mortal in conflictul cu fortele de ordine.

Viceguvernatorul provinciei Lorestan,Habibollah Khojastehpour, a confirmat la televiziunea de stat ca doua persoane au fost ucise in cursul unor confruntari in orasul iranian Dorud (vest), sambata seara.

"A avut loc o manifestatie sambata seara si unele persoane au iesit pe strazi si (...) din nefericire, doi cetateni au fost ucisi in confruntari", a declarat Habibollah Khojastehpour.

El a acuzat grupuri ostile si servicii de informatii straine ca s-ar afla in spatele acestor tulburari.

Potrivit unui canal Telegram al Gardienilor Revolutiei, "oameni cu arme de vanatoare si de razboi au venit printre protestatari si au tras la intamplare asupra oamenilor si impotriva prefecturii".

"Obiectivul nostru era de a pune capat pasnic protestelor, dar din cauza prezentei unor indivizi si grupuri, acest incident s-a produs si doua persoane au fost ucise", a mentionat oficialul citat.

"Nu a fost tras niciun foc de politie si fortele de securitate.

Oamenii care au demonstrat la Dorud au scandat "Moarte dictatorului", referire la liderul suprem, Ayatollahul Ali Khamenei.

La Teheran, agentia semioficiala Fars a anuntat ca 70 de studenti s-au strans in fata principalei universitati si au scandat "Moarte dictatorului".

La Teheran si Karaj, protestatarii au spart geamuri ale institutiilor de stat.

Sambata, Guvernul iranian a avertiza... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro