VIDEO Femeia care a reusit in afaceri in lumea araba: "Niciun barbat n-a stiut presiunile cu care ma confruntam"

VIDEO Femeia care a reusit in afaceri in lumea araba:

Leila Hoteit este o femeie de afaceri din Emiratele Arabe Unite cu o experienta de peste 17 ani, cu doctorat in inginerie electrica. Ca urmare, mi-ar placea sa cred ca noi, sarmanele si asupritele femei din orient avem, de fapt, de impartasit lectii utile si castigate din greu, lectii ce s-ar putea dovedi utile pentru oricine doreste sa prospere in aceasta lume moderna", afirma Leila, potrivit ted.com. "Ca femei, aveti doua optiuni in astfel de situatii: puteti decide sa internalizati mesajele negative care va sunt aruncate si sa simtiti ca ati esuat, ca este greu sa aveti succes sau alegeti sa vedeti ca negativitatea celorlalti este a lor si sa o transformati in combustibil personal.

acum 83 luni (2 Nov 2017)

Leila Hoteit este o femeie de afaceri din Emiratele Arabe Unite cu o experienta de peste 17 ani, cu doctorat in inginerie electrica. Insa, o intrebare pe care i-a adresat-o fiica ei a pus-o in dificultate: "de ce aici, unde locuim noi, si in Liban, unde locuiesc bunica si bunicul, nu exista poze cu femei puternice pe pereti?

Leila Hoteit, o femeie de afaceri din Emiratele Arabe Unite, se plimba cu sotul ei si cu fiica sa, Alia, cand avea 3 ani, intr-un mall luxos din Abu Dhabi. Apoi a venit o alta intrebare: "mama, de ce aici, unde locuim noi si in Liban, unde locuiesc bunica si bunicul, nu exista poze cu femei puternice pe pereti?

La prelegerea TEDxParis, din mai 2016, Leila a povestit aceasta intamplare afirmand ca acea intrebare a fost "probabil cea mai grea intrebare la care a trebuit sa raspund ca parinte si ca persoana cu o cariera de peste 16 ani". Apoi le-a spus celor din sala povestea ei de viata: s-a nascut in Liban, in familia unui pilot ajuns director de operatiuni la compania aeriana din tara natala. A avut o sora mai mica si cele doua s-au bucurat de sansa de a studia desi atunci cultura locala sustinea ca baietii ar trebui sa fie motivati profesional si trimisi la studii, nu fetele.

"Nu am avut niciodata un model cu care sa ma pot identifica. Pe parcurs, m-au incurajat cativa barbati, dar niciunul nu cunostea cererile si presiunile cu care ma confruntam, presiuni care s-au intensificat cand am avut la randul meu copii.

Desi femeilor din Occident le place sa dea sfaturi celor asuprite din Orient, ele duc vieti diferite, cu altfel de constrangeri. A trebuit sa jonglam cu barbatii arabi si sa ne confruntam cu o mai mare rigiditate culturala decat femeile din Occident.

Ca urmare, mi-ar placea sa cred ca noi, sarmanele si asupritele femei din orient avem, de fapt, de impartasit lectii utile si castigate din greu, lectii ce s-ar putea do... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro