VIDEO Fayard si Harold Nicholas, dansatorii care au transformat jazzul

VIDEO Fayard si Harold Nicholas, dansatorii care au transformat jazzul

Omului nu-i venea sa creada ca Fayard si Harold nu facusera niciun curs de balet, asa ca i-a ajutat sa invete o multime de acrobatii noi si de tehnici de exprimare corporala. Numerele de dans executate de cei doi frati devenisera atat de impresionante incat inclusiv vedeta de film Fred Astaire ii urmarea indeaproape - chiar spunea ca, dupa parerea lui, erau cei mai mari dansatori din toate timpurile. Scena de dans a lui Fayard si Harold Nicholas e considerata si azi cel mai bun moment de dans executat vreodata intr-un film: cei doi danseaza in sincron pe un pian, punctand in dans acordurile albumului de jazz "Jumpin' Five" al lui Pikey Butler si orchestra lui Cab Calloway. In anul 1998, Fayard si Harold au primit premiul "Samuel H Scripps" pentru intreaga cariera, la Festivalul de Premii pentru Dans din America, cel mai prestigios festival de profil, si premiul DEA, cel mai important titlu al Academiei de Educatori in Dans din America.

acum 76 luni (30 Jan 2016)

Viola si Ulysses Nicholas si-au trimis copiii in lumea spectacolului de cand acestia abia invatasera sa mearga. Cei doi, muzicieni scoliti, erau angajati la Standard Theatre din Carolina de Nord: ea era o pianista desavarsita, iar Ulysses - tobosar talentat si om de spectacol. Fiul lor cel mare, Fayard, s-a indragostit de scena inca de la varsta de 3 ani. Se aseza in primul rand la spectacolele parintilor lui, iar pana la varsta de 10 ani vazuse toate numerele de ministrel de la toate teatrele din oras. Cel mai impresionat era de cei mai buni dansatori ai vremii: Alice Whitman, Willie Bryant si Bill Robinson. Pionierii "Flash Dance"

Fratii Nicholas sunt considerati pionieri ai stilului de dans numit "Flash Dance", alaturi de alte doua grupuri: The Four Step Brothers si Berry Brothers. "Flash Dance" este un substil al genului step, care imbina dansul jazz cu miscari spectaculoase de gimnastica si acrobatie. Legendarul balerin Mihail Barisnikov ii considera pe fratii Nicholas cea mai valoroasa si iubita echipa de dans din lume. Asa a ajuns sa invete singur mai multi pasi de step si acrobatie. Cei doi au devenit imediat cea mai mare atractie a cartierului lor din Carolina de Nord, iar vestea despre talentul lor innascut s-a dus repede pana in Philadelphia. Copiii au primit mai multe roluri in teatrele din oras si chiar au fost angajati la o emisiune de radio locala. Renasterea artistilor de culoare din zonele urbane ale Americii a fost o adevarata sansa pentru tinerii talentati din cartiere, dansatorii fiind incurajati in comunitate sa se exprime liber si creativ.

60 de ani de cariera au adunat fratii Nicholas, ani in care au aparut in peste 40 de filme. Prestatia lor a fost remarcata imediat de managerul productiei LaFayette, o piesa de succes a vremii, iar acesta le-a oferit un numar de dans pentru celebra piesa de jazz Bugle Rag Call in LaFayette. Combinatia de pasi de step executati foarte rapid, elementele ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro