VIDEO. Faimoasa rochie purtata de Marilyn Monroe la aniversarea presedintelui Kennedy s-a vandut cu 4,8 milioane de dolari

Faimoasa rochie mulată, purtată de Marilyn Monroe la aniversarea de 45 de ani a președintelui Kennedy, s-a vandut contra sumei de 4,8 milioane de dolari, infornează vineri Agerpres. Printre alte piese scoase la vanzare in Beverly Hills se află și o rochie purtată de actriță in filmul "Some Like It Hot", adjudecată pentru suma de 450.000 de dolari, o altă rochie de seară, vandută pentru 125.000 de dolari, și o pereche de pantofi Ferragamo achiziționată pentru 34.000 de dolari.

acum 44 luni (18 Nov 2016)

Faimoasa rochie mulată, purtată de Marilyn Monroe la aniversarea de 45 de ani a președintelui Kennedy, s-a vandut contra sumei de 4,8 milioane de dolari, infornează vineri Agerpres.

Potrivit AFP, rochia de culoarea pielii, brodată manual cu 2.500 de cristale, fusese estimată la 2-3 milioane de dolari de către Julien's Auctions, casa de licitații care a organizat vanzarea intr-un cartier frecventat de celebrități din Los Angeles.

Rochia a fost concepută pentru a se mula pe formele lui Marilyn — care nu purta lenjerie — și a trebuit să fie cusută pe actriță cu puțin timp inainte ca aceasta să intre pe scena de la la Madison Square Garden din New York, la 19 mai 1962, pentru a canta "Happy Birthday Mr. President" cu celebra sa voce senzuală.

Rochia fusese cumpărată la o primă licitație din 1999 de către omul de afaceri Martin Zweig pentru suma de 1,3 milioane de dolari. Recordul pentru o rochie a lui Marilyn rămane cel stabilit in urmă cu cinci ani, atunci cand un cumpărător a plătit 5.5 milioane de dolari pentru faimoasa rochie purtată de vedetă in filmul "The Seven Year Itch".

Printre alte piese scoase la vanzare in Beverly Hills se află și o rochie purtată de actriță in filmul "Some Like It Hot", adjudecată pentru suma de 450.000 de dolari, o altă rochie de seară, vandută pentru 125.000 de dolari, și o pereche de pantofi Ferragamo achiziționată pentru 34.000 de dolari. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro