VIDEO Extrema dreapta promite ca va lupta impotriva "invaziei strainilor" in Germania

Alternativa pentru Germania (AfD), partidul german de extrema dreapta a promis ca va lupta impotriva "unei invazii a strainilor" in tara, dupa ce au castigat alegerile, pentru prima data dupa Al Doilea Razboi Mondial, devenind astfel al treilea partid politic din stat, scrie BBC. Co-presedintele AfD a afirmat ca partidul sau, care este de asteptat sa ocupe 94 de locuri in Parlamentul federal din cele 709 de locuri, a fost ales "pentru a aborda fara compromis" problemele legate de imigratie.

acum 30 luni (25 Sep 2017)

Alternativa pentru Germania (AfD), partidul german de extrema dreapta a promis ca va lupta impotriva "unei invazii a strainilor" in tara, dupa ce au castigat alegerile, pentru prima data dupa Al Doilea Razboi Mondial, devenind astfel al treilea partid politic din stat, scrie BBC. Merkel priveste cu optimism noua provocare, in ciuda faptului ca formatiunea sa politica a obtinut cel mai prost rezultat din ultimii 70 de ani. Extrema dreapta intra in Parlament

Campania AfD s-a impotrivit deciziei lui Merkel de a deschide frontierele germane pentru migranti si refugiati in 2015. "Un milion de persoane, straine, care sunt aduse in aceasta tara, instraineaza bucati din aceasta tara si noi, ca AfD, nu ne dorim acest lucru.

Co-presedintele AfD a afirmat ca partidul sau, care este de asteptat sa ocupe 94 de locuri in Parlamentul federal din cele 709 de locuri, a fost ales "pentru a aborda fara compromis" problemele legate de imigratie.

Insa, in ciuda victoriei istorice, co-presedintele AfD, Frauke Petry, se distanteaza de partid.

In ultimele luni, Petry a fost tot mai marginalizata de ceilalti lideri ai partidului. Cu toate acestea, in Saxonia, regiunea de origine a lui Petry, AfD a avut un success deosebit, iar Petry si-a asigurat un mandat de parlamentar.

Petry a afirmat ca vrea sa pregateasca partidul pentru a fi capabil sa guverneze din 2021, insa majoritatea liderilor AfD au afirmat clar ca prioritatea lor este sa ramana in opozitie si sa actioneze fara limite din aceasta postura.

"Un partid anarhic poate avea succes in opozitie, insa nu poate fi credibil in ochii alegatorilor pentru a guverna", a declarant Petry in cadrul unei conferinte de presa sustinuta luni, adaugand ca nu se va alatura grupului parlamentar al AfD.

CITESTE SI: Angela Merkel, la al patrulea mandat de cancelar al Germaniei. ANALIZA DW

Seful social-democratilor, Martin Schulz, a subliniat ca Angela Merkel are o vina in su... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro