VIDEO Explozii in lant la Mihailesti: un tir cu 800 de butelii a luat foc

VIDEO Explozii in lant la Mihailesti: un tir cu 800 de butelii a luat foc

"Bine ca nu au explodat toate odata, cum stim ca au mai fost alte probleme, ca daca ar fi explodat toata odata ar fi fost probabil un dezastru la fel de mare ca in 2004", a afirmat Stan Stan citat de News.ro. S-a adoptat un regim defensiv de interventie, s-a luat masura asigurarii cetatenilor si evacuarii pe o distanta de 500-700 de metri, traficul rutier a fost intrerupt la distanta de siguranta.

acum 78 luni (10 Jun 2016)

Incendiul izbucnit la un TIR incarcat cu butelii a fost stins dupa aproximativ o ora si jumatate, pompierii intervenind in continuare pentru a raci resturile autotrenului si buteliile ramase.

Deflagratia s-a produs la intrarea in localitatea Mihailesti, iar pompierii au evacuat dapoximativ 30 de case. Explozia a afectat un gard, pe o lungime de 50 de metri, si reteaua de electricitate. El a spus ca acolo au mai oprit doua camioane, iar soferii au ajutat la stingerea focului, insa nu s-a reusit si au fost anuntati pompierii. "Bine ca nu au explodat toate odata, cum stim ca au mai fost alte probleme, ca daca ar fi explodat toata odata ar fi fost probabil un dezastru la fel de mare ca in 2004", a afirmat Stan Stan citat de News.ro. La fata locului au ajuns cinci autospeciale, iar la sosirea acestora incendiul se manifesta la incarcatura, 60% din butelii explodand. Jandarmii au asigurat zona, pentru a nu lasa pe nimeni sa se apropie, iar politistii au reusit sa ia legatura cu soferul TIR-ului, care le-a comunicat ca incendiul a pornit de la o roata si s-a extins catre incarcatura. S-a adoptat un regim defensiv de interventie, s-a luat masura asigurarii cetatenilor si evacuarii pe o distanta de 500-700 de metri, traficul rutier a fost intrerupt la distanta de siguranta. Am mai solicitat doua autospeciale de la Ramnicu Sarat, in total sunt 8 autospeciale, 6 de la Buzau, doua de la Ialomita, alimentarea se face din localitate, sunt doua ambulante. Dupa stingerea incendiului, buteliile se stropesc fiecare cu apa, au fost 800 de butelii incarcate cu GPL. Reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Buzau au declarat ca pompierii au actionat doar de la distanta, pericolul fiind foarte mare. La randul sau, prefectul de Buzau, George Sava, a declarat ca, in momentul de fata, nu mai este niciun pericol. Soferul TIR-ului nu este ranit, este in custodia organelor de la fata locului, urmeaza sa dea declaratii pentru a vedea cum a decurs situatia", a spus ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro