VIDEO Eurovision 2017: Zece tari si-au desemnat deja reprezentantii. Doua cantece anuntate

Belgia, care a participat de 58 de ori la Eurovision, va fi reprezentata la Kiev de Ellie "Blanche" Delvaux, in varsta de 16 ani, selectata pentru acest rol tot de televiziunea nationala, fara o competitie prealabila. Irlanda, care detine recordul de victorii la Eurovision - 7 - si a participat de 50 de ori la concurs, va fi reprezentata anul acesta de Brendan Murray, in varsta de 20 de ani, membru al trupei Hometown.

acum 29 luni (8 Jan 2017)

Care sunt tarile care si-au ales reprezentantii

Cipru a fost prima tara care si-a anuntat reprezentantul, potrivit eurovisionworld.com. Hovig Demirjian, in varsta de 27 de ani, a fost anuntat in a doua jumatate a lunii octombrie 2016 ca va participa la concurs.

Grupul O'G3NE, format din trei surori, a fost ales de televiziunea olandeza la finalul lunii octombrie. Olanda a participat la concursul muzical de 57 de ori.

Belgia, care a participat de 58 de ori la Eurovision, va fi reprezentata la Kiev de Ellie "Blanche" Delvaux, in varsta de 16 ani, selectata pentru acest rol tot de televiziunea nationala, fara o competitie prealabila.

Republica Azerbaidjan va fi reprezentata la Eurovision 2017 de Diana Hajiyeva, cunoscuta ca Dihaj, aleasa de televiziunea publica fara a consulta telespectatorii.

Irlanda, care detine recordul de victorii la Eurovision - 7 - si a participat de 50 de ori la concurs, va fi reprezentata anul acesta de Brendan Murray, in varsta de 20 de ani, membru al trupei Hometown.

Debutantul Nathan Trent, in varsta de 24 de ani, va reprezenta Austria, tara care s-a aflat de 49 de ori la Eurovision.

Lindita, in varsta de 24 de ani, a castigat selectia natoinala din Albania si va fi prezenta la Kiev cu piesa "Bote", primul cantec anuntat pentru competitia de anul acesta.

Armenia, care participa la Eurovision din 2006, exceptie facand anul 2012, va fi reprezentata anul acesta de Artsvik.

Cand isi alege Romania reprezentantul la Eurovision 2017

In Romania, selectia nationala a concursului Eurovision 2017 a inceput pe 20 decembrie, iar compozitorii care doresc sa inscrie piese o pot face pana pe 22 ianuarie. Castigatorul selectiei nationale va fi desemnat exclusiv de public, prin televot.

Eurovision 2017 va avea loc la Kiev, cu ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro