VIDEO Efectul infricosator al unei muscaturi de paianjen veninos

VIDEO Efectul infricosator al unei muscaturi de paianjen veninos

De cativa ani, in Marea Britanie se inregistreaza o adevarata invazie de paianjeni din specia Steatoda nobilis, un tip fals de vaduva neagra. Nimic nu s-a comparat cu ce am simtit de data aceasta, a fost de un milion de ori mai rau", a marturisit Sunil, pentru Daily Mail.

acum 42 luni (26 Nov 2015)

De cativa ani, in Marea Britanie se inregistreaza o adevarata invazie de paianjeni din specia Steatoda nobilis, un tip fals de vaduva neagra. Aceasta specie supranumita "vaduva neagra falsa" este inchisa la culoare, la fel ca adevarata vaduva neagra (Lactrodectus), dar se distinge prin membrele lungi de culoare portocalie. Chiar daca dimensiunea sa nu depaseste 15 milimetri, este vorba despre un paianjen foarte veninos de care este mai bine sa te feresti.

Sunil Dade (33 de ani) a trecut printr-o experienta infricosatoare. S-a dus sa ia rufele de pe sarma si le aseza pe umar. La un moment dat a simtit o durere puternica la nivelul capului, ca si cum ar fi fost lovit de fulger. "Mi s-a intamplat sa-mi rup doua vertebre intr-un accident, am fost intepat de albine. Nimic nu s-a comparat cu ce am simtit de data aceasta, a fost de un milion de ori mai rau", a marturisit Sunil, pentru Daily Mail.

Durerea fulgeratoare a fost urmata imediat de alte simptome. A doua zi starea lui s-a inrautatit, ceea ce l-a determinat sa mearga de urgenta la spital. Putin cate putin, ceafa a inceput sa se invineteasca pe o suprafata de 15 centimetri.

Paianjenii de tip fals vaduva neagra sunt extrem de veninosi, iar muscatura lor provoaca dureri puternice. Aceste efecte pot fi asociate cu o senzatie de arsura, stare generala de rau sau chiar lesin.

De aceea, specialistii atrag atentia ca orice persoana muscata de un paianjen trebuie sa se prezinte la medic. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro