VIDEO Drepturile digitale ale cetatenilor UE: cateva comentarii

VIDEO Drepturile digitale ale cetatenilor UE: cateva comentarii

O problema fierbinte Dezbaterea despre drepturile digitale ale cetatenilor europeni gazduita recent, pe 20 ianuarie, de Euranet Plus (link aici catre rezumatul de pe site-ul Euranet Plus), cea mai importanta retea de radio "pe teme europene", la Parlamentul European de la Bruxelles, e una dintre dezbaterile care arata ca "drepturile digitale" sunt o problema fierbinte pentru cetatenii europeni.

acum 106 luni (24 Jan 2015)

>

De ce se discuta, tot mai mult, in aceste zile despre drepturile digitale? Evenimentele recente (cum ar fi scandalul de spionaj provocat de dezvaluirile lui Edward Snowden cu privire la programele de supraveghere a cetatenilor americani de propriul Guvern), teama tot mai mare de potentiale intruziuni in viata privata a cetatenilor, dinspre guvernele Uniunii Europene, in contextul intensificarii masurilor antiteroriste, impun discutia despre drepturile digitale drept un subiect de actualitate. O problema fierbinte

Dezbaterea despre drepturile digitale ale cetatenilor europeni gazduita recent, pe 20 ianuarie, de Euranet Plus (link aici catre rezumatul de pe site-ul Euranet Plus), cea mai importanta retea de radio "pe teme europene", la Parlamentul European de la Bruxelles, e una dintre dezbaterile care arata ca "drepturile digitale" sunt o problema fierbinte pentru cetatenii europeni.

Dezbaterea a fost realizata in formula "citizen's corner", cu participarea unor parlamentari europeni (printre care si Victor Negrescu, un europarlamentar roman), dar si a unor jurnalisti si studenti. Asta nu inseamna ca trebuie sa definim noi drepturi digitale: ci ca trebuie sa definim drepturile omului pentru mediul digital! Increderea cetatenilor si protectia datelor

O problema importanta, au aratat participantii, e cea a protectiei datelor si a increderii cetatenilor asociate cu protectia datelor - iar legislatia europeana trebuie sa asigure protectia datelor in mediul on-line. Iar increderea e un lucru bun si pentru afaceri, deoarece, in ziua de azi, doar 12% dintre consumatori fac cumparaturi in afara tarii lor, ceea ce inseamna ca exista un foarte mare potential aici.

Obiectivul pe termen lung este acela de a avea o piata europeana digitala unita - iar in acest moment exista inca multe obstacole, care vin dinspre directivele foarte diferite, la nivelul statelor Uniunii Europene, spre o piata digitala unita.

Dar daca ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro