VIDEO. Dosarul ROMGAZ: Adriean Videanu, audiat la DIICOT. Ce vorbea Videanu cu Ioan Niculae. Aviz FAVORABIL pentru urmarirea penala in cazul lui Vosganian

Citeste si: De ce refuza Vosganian sa comenteze cererea DIICOT in cazul sau Potrivit referatului procurorului DIICOT, in anul 2005, s-a constituit o grupare infractionala formata din persoane de la INTERAGRO, de la Ministerul Economiei, ROMGAZ si de la Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei, care, prin influenta si exercitarea intentionat defectuoasa a atributiilor specifice functiei, au actionat in mod concertat in vederea obtinerii unor importante beneficii materiale necuvenite pentru reprezentantii SC INTERAGRO, in dauna SNGN ROMGAZ SA, punand astfel in pericol sistemul energetic national pe segmentul gazelor naturale. Citeste si: Dosarul Romgaz: DIICOT cere aviz de urmarire penala pentru Videanu si Vosganian Procurorul considera ca INTERAGRO nu avea statutul de consumator eligibil pentru a obtine facilitatile ( pentru ca nu era producator direct de ingrasaminte), insa atunci cand reprezentantii statului ezitau in a-i aproba facilitatile, Ioan Niculae ameninta cu inchiderea celor sase fabrici de ingrasamite pe care le controla si cu mitinguri de protest, prin sindicatele de la firmele sale.

acum 109 luni (3 Feb 2015)

Adriean Videanu a fost dus, marti, cu o duba a Politiei, la sediul DIICOT, unde procurorii l-au anuntat ca a fost schimbat expertul care va realiza expertiza in dosarul Romgaz, dupa ce DIICOT a cerut, luni, aviz de la Parlament pentru urmarirea penala a fostilor ministri Adriean Videanu si Varujan Vosganian.

Senatorul Varujan Vosganian, ministru al Economiei in perioada decembrie 2006 - decembrie 2008, si Adriean Videanu, ministru al Economiei in perioada decembrie 2008 - septembrie 2010, sunt acuzati de complot si subminarea economiei nationale, pentru favorizarea omului de afaceri Ioan Niculae, intre anii 2006-2010. Prejudiciul a fost estimat de DIICOT la 130 de milioane de dolari.

Citeste si: De ce refuza Vosganian sa comenteze cererea DIICOT in cazul sau

Potrivit referatului procurorului DIICOT, in anul 2005, s-a constituit o grupare infractionala formata din persoane de la INTERAGRO, de la Ministerul Economiei, ROMGAZ si de la Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei, care, prin influenta si exercitarea intentionat defectuoasa a atributiilor specifice functiei, au actionat in mod concertat in vederea obtinerii unor importante beneficii materiale necuvenite pentru reprezentantii SC INTERAGRO, in dauna SNGN ROMGAZ SA, punand astfel in pericol sistemul energetic national pe segmentul gazelor naturale.

Ioan Niculae santaja cu proteste

Intre 2005-2010, INTERAGRO era distribuitor de gaze naturale catre sase societati producatoare de ingrasaminte pentru agricultura, societati controlate tot de Ioan Niculae. Licentele de furnizare a gazelor naturale au fost obtinute de INTERAGRO prima data in 2001 ( premier Adrian Nastase, ministru al Economiei Dan Ioan Popescu) pe patru ani, apoi din din 2005 a primit licenta din doi in doi ani, ultima, din februarie 2008, data pentru o perioada de trei ani ( premier in aceasta perioada a fost Tariceanu, iar ministru al Economiei- Varujan Vosganian).

... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro