VIDEO Dosarul "Gala Bute". Elena Udrea, la Curtea Suprema. Fostul ministru ar putea afla daca scapa de arestul preventiv

VIDEO Dosarul

De asemenea, instanta a respins si contestatia procurorilor la decizia prin care Udrea nu a fost arestata si pentru tentativa la infractiunea de folosire de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete pentru obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene, dar si pentru infractiunea de folosire a influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite. Insa, instanta a respins cererea DNA de arestare a Elenei Udrea privind tentativa la infractiunea de folosire de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete pentru obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene, dar si infractiunea de folosire a influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite. Deci, cei care sunt, la un moment, parte a guvernarii n-au voie sa se planga de ce-i acolo, pentru ca si din cauza noastra sunt conditiile care sunt acolo, conditii in care nu stau numai arestatii, ci si politistii care lucreaza acolo", a mai spus Elena Udrea, arestata preventiv in dosarul "Gala Bute", in urma deciziei de miercuri a magistratilor Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Elena Udrea, arestata: ce acuzatii ii aduc procurorii In dosarul "Gala Bute" in care a fost arestata preventiv miercuri, Elena Udrea este acuzata de abuz in serviciu, cu obtinerea pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, tentativa la folosirea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete pentru obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene si folosire a influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite.

acum 80 luni (5 Mar 2015)

UPDATE Elena Udrea va fi cercetata in continuare in arest preventiv, asta dupa ce magistratii au respins contestatia acesteia la decizia prin care a fost arestata pentru luare de mita si abuz in serviciu.

De asemenea, instanta a respins si contestatia procurorilor la decizia prin care Udrea nu a fost arestata si pentru tentativa la infractiunea de folosire de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete pentru obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene, dar si pentru infractiunea de folosire a influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite.

UPDATE Magistratii au ramas in pronuntare si urmeaza ca, in cursul zilei de astazi, sa anunte daca Elena Udrea ramane sau nu in arest preventiv.

De asemenea, avocatul acesteia a precizat ca Elena Udrea a avut suficient timp pentru a da declaratii si pentru a prezenta argumentele necesare pentru eliberarea sa.

Intrebat daca Elena Udrea isi aduce aminte daca era in minister in momentul in care Adrian Gardean sustine ca a venit cu geanta de bani, aparatorul a precizat ca "ca la acea data, respectiv 6 octombrie 2011, Elena Udrea nu a fost in minister".

"Din pacate, in statul de drept romanesc sarcina probei s-a inversat, nu mai trebuie sa faca demonstratii procurorii ca ai fost pe 6 octombrie intr-un loc, ci trebuie noi, apararea, sa facem acest lucru.

Mai mult, Striblea le-a spus jurnalistilor ca atunci cand se refera ca la acest dosar exista doar denunturi, ei se refera doar la ceea ce o priveste pe Elena Udrea.

Inainte de a parasi sediul institutiei, avocatul a precizat ca Elena Udrea a cerut o noua reaudiere la DNA, iar o parte din declaratiile pe care urmeaza sa le faca in fata anchetatorilor, le-a facut deja in fata magistratilor.

Intrebat daca are cunostinta daca DNA a primit raspuns din partea SPP in legatura cu geanta de b... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro