VIDEO Dodon: Rusii sunt fratii nostri si asteapta un semnal politic. Avem la conducere doar romani sau si oameni normali?

La intrevederea din 18 ianuarie, cu studentii moldoveni care invata la Moscova, Dodon le-a inmanat acestora cate o carte cu istoria Moldovei, fara a ezita sa o faca si el pe istoricul, afirmand ca Romania a aparut pe harta cu 500 de ani mai tarziu decat Moldova sau ca Stefan cel Mare nu o data a dat foc Bucurestiului.

acum 90 luni (19 Jan 2017)

Ieri acest semnal a fost foarte clar, vad ca cineva din sala rade ca am spus de romani. Eu nu sunt impotriva lor, ei sunt prietenii nostri, vecinii nostri, dar sa fie clar ca eu consider ca noi avem limba noastra - moldoveneasca si istoria noastra, a Moldovei (...) Pe mine (studentii) m-au intrebat: Da' ce-i cu Romania? Nu va bagati la noi cu unirea voastra, cu lichidarea statalitatii Moldovei, nu avem nevoie de asta si nu o vom permite!", a declarat Igor Dodon. Amintim ca aceasta nu este prima sageata aruncata de presedintele Moldovei la adresa Romaniei pe durata vizitei sale la Moscova. In cadrul conferintei de la agentia de presa TASS, din 17 ianuarie, Dodon a vorbit despre necesitatea semnarii Tratatului de frontiera cu Romania, sugerand ca Bucurestiul nu doreste semnarea acestuia pe motiv ca nu a renuntat la ambitiile unioniste. Totodata, Igor Dodon s-a plans pe faptul ca in Moldova partidele unioniste nu sunt interzise prin lege, fapt inadmisibil, din punctul sau de vedere. La intrevederea din 18 ianuarie, cu studentii moldoveni care invata la Moscova, Dodon le-a inmanat acestora cate o carte cu istoria Moldovei, fara a ezita sa o faca si el pe istoricul, afirmand ca Romania a aparut pe harta cu 500 de ani mai tarziu decat Moldova sau ca Stefan cel Mare nu o data a dat foc Bucurestiului. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro