VIDEO Doar 10 atleti au ramas in cursa infernala de la Cercul Polar. Romanul Tibi Useriu spune ca vremea este cumplita: "Ma cam dezintegrez"

VIDEO Doar 10 atleti au ramas in cursa infernala de la Cercul Polar. Romanul Tibi Useriu spune ca vremea este cumplita:

Singurul roman care a ramas in cursa de la Cercul Polar, Tibi Useriu deja isi pune problema daca vreunul dintre concurenti reuseste sa ajunga la finish. Anul acesta, competitia ajunge la editia cu numarul 10, motiv pentru care organizatorii au schimbat traseul si au marit numarul de kilometri cu mai bine de 50 (distanta de anii trecuti era de 564 de kilometri).

acum 9 luni (13 Mar 2018)

Singurul roman care a ramas in cursa de la Cercul Polar, Tibi Useriu deja isi pune problema daca vreunul dintre concurenti reuseste sa ajunga la finish. Tibi Useriu este singurul roman care nu a abandonat, Avram Iancu, Levente Polgar si Florentina Iofcea renuntand chiar in prima zi. Cursa a inceput in data de 8 martie, la ora locala 10:30 (n.r. Sportivii au la dispozitie 216 ore, adica pana pe data de 16 martie, sa ajunga la finish si sa parcurga cei 617 kilometri. Anul acesta, competitia ajunge la editia cu numarul 10, motiv pentru care organizatorii au schimbat traseul si au marit numarul de kilometri cu mai bine de 50 (distanta de anii trecuti era de 564 de kilometri). Anul acesta a fost invitat de organizatori pentru a lua parte la cursa aniversara, iar romanul a mers hotarat sa castige. Tibi: "Ma cam dezintegrez" Potrivit estimarilor, Tibi Useriu se apropie de kilometrul 400, insa reuseste sa avanseze tot mai greu din cauza conditiilor meteo. Distanta dintre el si irlandezul Patrick O Toole, care este momentan pe locul II, a ajuns la 8-9 ore. "Ma cam dezintegrez un pic, dar am un pic de energie ca sa duc partea asta de Ice Road. Cred ca nu mai e acum de locul I, II, cred ca ii pentru cine o termina cursa asta. Ca ii destul de dificila. Avem un strat de zapada foarte mare. Tragem, vai de capu meu, nu stiu daca facem doi kilometri pe ora. Am tinut de sanie sa nu mi se duca, pentru ca avem ce-o cauta daca o lasam. Multumesc pentru sustinere si sa nu ne dam batuti amu, la mal", a precizat Tibi Useriu, in convorbirea de luni seara cu fratele sau. Acesta nu a fost ferit nici de probleme de sanatate. Zilele trecute i-a degerat un deget, iar luni seara ii marturisea fratelui sau ca s-a umflat si ca desi medicii l-au verificat si i-au dat unda verde sa continue cursa. "M-am trezit foarte naspa, atata de umflat, dar mi-o facut un check, n-am nici febra, n-am nicio infectie, oxigenarea mi-e ok, dar s-a intamplat ceva si m-am umflat foarte tare si is deformat total", a mai... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro