VIDEO Disperare dupa apa in doua localitati din Dambovita, unde toate fantanile au secat din cauza secetei: "Ne pedepseste Dumnezeu pentru pacate"

VIDEO Disperare dupa apa in doua localitati din Dambovita, unde toate fantanile au secat din cauza secetei:

In comuna Cucuteni, oamenii sunt nevoiti sa care apa cu cobilita sau cu bidoanele de la cativa kilometri, de la singura cismea la care apa inca este potabila. "Am primit pana acum de la Compania de Apa Targoviste - Dambobita peste 6.000 de litri de apa pentru 150 de gospodarii. Proiect salvator pentru Motaieni Situatia din comuna Motaieni ar fi putut fi evitata daca guvernul din 2009 nu ar fi blocat finantarea pentru proiectul de retea de apa, care este finalizat in proportie de 70%.

acum 63 luni (10 Aug 2015)

In comuna Cucuteni, oamenii sunt nevoiti sa care apa cu cobilita sau cu bidoanele de la cativa kilometri, de la singura cismea la care apa inca este potabila. Vin tocmai de la scoala de sus. Nu prea este buna de baut, dar la animale merge. De doua luni nu a picat un strop de apa din cer.

N-a mai plouat de la inceputul lui iulie

Satenii mai in varsta asteapta cisterna cu apa care vine o data pe saptamana. Noi nu suntem racordati la reteau publica de apa. Cand nu mai e apa, asteptam jandarmii, pentru ca este foarte greu. Asta mai este singura cismea unde mai gasim putina apa, dar luam doar ca sa bem pentru ca este foarte putina", ne-a spus Stefan Chirpaca.

"Nu putem trai cu atat de putina apa" "E seceta mare. Nu putem trai cu atat de putina apa. Vine cateodata un nor negru de zici ca o sa ploua sa inghita pamantul, dar se risipeste imediat. Nici nu mai stiu de cand nu a mai plouat", ne-a spus tanti Maria, o batrana de 78 de ani. "In fiecare an e la fel, pentru ca apa urca foarte greu la noi. Abia mai avem noi apa, iar pentru animale e si mai greu, pentru ca pe timp de vara au nevoie de foarte multa apa. De ce sa mai tin animalele?", se intreaba retoric nea Vasile. "Am primit pana acum de la Compania de Apa Targoviste - Dambobita peste 6.000 de litri de apa pentru 150 de gospodarii. Seceta a inceput pe 7 iulie, de cand nu a mai plouat absolut deloc. A fost afectat debitul Companiei de Apa, care este foarte mic. Apa din puturi este verificata pentru a se vedea daca este potabila", a spus Florin Marin, seful Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta din Bezdead. Apa cu portia in alte localitati De la inceputul lunii iulie, locuitorii din Pucioasa, Doicesti, Glodeni, Ulmi, Dragomiresti, Branesti sau Vulcana Pandele primesc apa cu portia, cateva ore dimineata si seara, pentru ca in reteaua publica nu este debit suficient.

"In maxim o luna vom avea doua noi puturi de mare adancime. Prin aceasta investitie sper sa nu mai avem probleme cu alimen... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro