VIDEO Dig lung de 11,6 kilometri impotriva inundatiilor, inaugurat de vicepremierul Dragnea in judetul Olt

VIDEO Dig lung de 11,6 kilometri impotriva inundatiilor, inaugurat de vicepremierul Dragnea in judetul Olt

Alcatuit, practic, din patru segmente numite "diguri de incinta", fiecare dintre acestea avand rolul de a proteja de inundatii un numar de tot atatea localitati, mega-digul inaugurat joi de catre vicepremierul Liviu Dragnea are o lungime totala de 11,6 kilometri, din care 7,6 kilometri se afla pe raza comunei Icoana. Astfel, aici s-a realizat acest dig de protectie impotriva inundatiilor care protejeaza aproape 2.000 de case si aproape 4.000 de oameni din doua comune (Icoana si Corbu, n.r.) si, in plus, s-a largit si s-a adancit raul, s-au facut pentru ca, chiar daca vor fi debite mari, acestea sa poata fi preluate si de aceste gropi.

acum 87 luni (2 Oct 2014)

Digul finalizat pe raza celor doua comune anterior mentionate, Icoana si Corbu, ar trebui sa asigure pe viitor linistea a peste 4.000 de localnici din zona strabatuta de digul in cauza. Alcatuit, practic, din patru segmente numite "diguri de incinta", fiecare dintre acestea avand rolul de a proteja de inundatii un numar de tot atatea localitati, mega-digul inaugurat joi de catre vicepremierul Liviu Dragnea are o lungime totala de 11,6 kilometri, din care 7,6 kilometri se afla pe raza comunei Icoana. Pe langa digurile care au fost finalizate total la ora actuala in cele doua comune - fara pamantul vegetal care se va adauga peste aranjamentul de rezistenta in zilele ce urmeaza, s-a efectuat si regularizarea cursului de apa pe aproape opt kilometri. In plus, acolo unde a fost necesar, au fost prevazuti si 3,7 kilometri de consolidari, precum si 13 subtraversari cu diametrul de 1.200 mm.

"Este important de spus ca, dupa inundatiile din acest an din ziua de Paste, noi - Guvernul - am promovat o Hotarare de Guvern pentru lucrari in regim de urgenta. Astfel, aici s-a realizat acest dig de protectie impotriva inundatiilor care protejeaza aproape 2.000 de case si aproape 4.000 de oameni din doua comune (Icoana si Corbu, n.r.) si, in plus, s-a largit si s-a adancit raul, s-au facut pentru ca, chiar daca vor fi debite mari, acestea sa poata fi preluate si de aceste gropi. De notat este si ca asemenea debite mari cum au fost in acest an se intampla sa aiba loc cam o data la 100 de ani, conform statisticilor specialistilor. Mai trebuie spus ca, in perioada imediat urmatoare, se va realiza si o suprainaltare pe doua portiuni din acest dig in asa fel incat, din toate punctele de vedere, lumea de aici sa fie protejata si sa nu mai fie pusi in situatia in care, in anul 2005, aproape 1.000 de gospodarii au fost inundate, la fel doua scoli, dispensare medicale, drumuri etc. De la evenimentul de joi nu au lipsit nici reprezentantii autoritatilor jud... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro