VIDEO Detalii nestiute din "marfarul mortii". Cine sunt vinovatii dezastrului feroviar in care au murit doi mecanici

VIDEO Detalii nestiute din

In 8 aprilie, in jurul orelor 14:30, un tren de marfa a deraiat intre statiile CFR Banita si Merisor, in apropiere de Petrosani, iar doi oameni, un mecanic de locomotiva in varsta de 66 de ani si ajutorul sau, in varsta de 58 de ani au murit. Raportul medico-legal de necropsie, intocmit de Serviciul Judetean de Medicina Legala Hunedoara - Cabinetul Medico-Legal Petrosani, ca urmare a expertizei medico-legale efectuata cu privire la personalul de locomotiva, dupa producerea accidentului, a scos in evidenta ca sangele recoltat de la mecanicul de locomotiva continea 0,15 g ?

acum 33 luni (12 Apr 2018)

A trecut un an de la accidentul feroviar de pe calea ferata Simeria - Petrosani, in care doi mecanici ai unui tren marfar au murit.

In 8 aprilie, in jurul orelor 14:30, un tren de marfa a deraiat intre statiile CFR Banita si Merisor, in apropiere de Petrosani, iar doi oameni, un mecanic de locomotiva in varsta de 66 de ani si ajutorul sau, in varsta de 58 de ani au murit. La scurt timp dupa ce trenul a parasit gara Petrosani si inainte de a intra in statia Merisor, mecanicul trenului a anuntat defectiuni la sistemul de franare. Intr-o coborare lina, cu o declivitate de 16 - 17 la mie, urmata de o curba, trenul a deraiat.

Tren deraiat pe magistrala Petrosani - Simeria

Eroaoare umana

Raportul de investigare a accidentului feroviar, publicat de AGIFER, prezinta in cele peste 70 de pagini cauzele si imprejurarile si deraierii trenului. Mecanicii ar fi scapat trenul de sub control, iar viteza acestuia a crescut in cateva minute, de la 29 km/h la peste 90 km/h.

"Cauza directa a producerii accidentului feroviar o constituie cresterea puternica a fortelor laterale care actionau la nivelul rotilor locomotivei, fapt ce a condus la depasirea limitei de stabilitate la deraiere. Cresterea vitezei trenului s-a produs pe fondul unor erori umane, erori ce au facut ca robinetul de aer de la primul vagon din tren sa se afle pe pozitia , conducta generala de aer fiind astfel intrerupta, iar franele automate ale trenului sa nu asigure franarea acestuia", arata raportul AGIFER.

Au consumat alcool in locomotiva

Consumul de bauturi alcoolice si oboseala acumulata de mecanicul in varsta de 67 de ani au contribuit la producerea tragediei, potrivit investigatorilor.

"Mecanicul de locomotiva, care la data producerii accidentului feroviar avea 67 ani si mecanicul ajutor, care avea 51 ani, au luat serviciul in primire la statia CFR Caracal, la data ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro