VIDEO Deputatul Mircia Muntean, trimis in judecata dupa ce a provocat un accident rutier in timp ce conducea beat

VIDEO Deputatul Mircia Muntean, trimis in judecata dupa ce a provocat un accident rutier in timp ce conducea beat

Potrivit rechizitoriului intocmit de procurori, pe 30 octombrie 2014, "organele de politie din cadrul Municipiului Deva au fost sesizate cu privire la faptul ca, in zona aflata in intersectia semaforizata dintre stada Zarandului si stada Mihai Viteazu, pe banda 1 de circulatie a sensului de mers Sibiu - Arad, s-a produs un eveniment rutier in care au fost implicate mai multe autoturisme, dintre care unul era condus de Mircia Muntean, fost primar al municipiului Deva".

acum 105 luni (19 May 2015)

Potrivit rechizitoriului intocmit de procurori, pe 30 octombrie 2014, "organele de politie din cadrul Municipiului Deva au fost sesizate cu privire la faptul ca, in zona aflata in intersectia semaforizata dintre stada Zarandului si stada Mihai Viteazu, pe banda 1 de circulatie a sensului de mers Sibiu - Arad, s-a produs un eveniment rutier in care au fost implicate mai multe autoturisme, dintre care unul era condus de Mircia Muntean, fost primar al municipiului Deva". Ulterior, din probele administrate in cauza, spun anchetatorii, a reiesit ca Mircia Muntean, aflat in stare de ebrietate, a intrat in coliziune cu vehiculele aflate in stationare la culoarea rosie a semaforului, venind din spatele acestora si nereusind sa opreasca la timp autoturismul la volanul caruia se afla. Astfel, prin raportul de expertiza medico-legal al Intitutului Medico - Legal Timisoara din data de 18 martie 2015, prin interpretarea retroactiva a alcoolemiei s-a concluzionat ca "la data de 30 octombrie 2014, la ora 18:30, Mircea Muntean ar fi putut avea o alcoolemie teoretica de aproximativ 1,80 game ?". "Actul medico-legal mai mentioneaza ca s-a constatat o neconcordanta intre alcoolemia teoretica rezultata din datele de consum si valorile certe stabilite la analiza, neconcordanta ce denota un consum real de bauturi alcoolice mai mare decat cel declarat",mai spun anchetatorii.

Condamnat intr-un alt dosar Deputatul Mircia Muntean a fost condamnat in urma cu un an, printr-o sentinta definitiva a magistratilor de la Curtea Suprema, la patru ani de inchisoare cu suspendare, cu un termen de incercare de sase ani, si la plata unor despagubiri de peste 330.000 de dolari, intr-un proces in care a fost acuzat de abuz in serviciu contra intereselor publice. Infractiunile de care a fost acuzat Mircia Muntean sunt legate de cedarea iegala a unor terenuri din domeniul public al Devei, pe care actualul deputat Mircia Muntean a aprobat-o in 1999, in vremea in care era primar al municipiului Deva. F... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro