VIDEO Deputatul Bogdan Diaconu, la Adevarul Live: PSD si PNL au incurajat cererile UDMR de obtinere a autonomiei

VIDEO Deputatul Bogdan Diaconu, la Adevarul Live: PSD si PNL au incurajat cererile UDMR de obtinere a autonomiei

Am luat atitudine in momentul in care un proiect de lege al UDMR privind steagurile etnice a fost depus la Camera cu semnaturile a 42 de parlamentari PSD in frunte cu Ponta si Dragnea si dupa acel proiect a fost depus, am depus un altul, in calitate de deputat PSD, un proiect care interzicea steagurile cu caracter etnic pe teritoriul Romaniei. Mi-am dat seama ca in PSD nu se poate schimba punctul de vedere al conducerii, pentru ca setea de putere si gandul vizavi de alegerile prezidentiale erau mult prea puternice ca sa se mai vada pericolul. Am anuntat public motivele pentru care plec din PSD si ca plec din PSD pentru a forma un nou proiect politic, Partidul Romania Unita, care are la baza textele lui Nicolae Iorga adaptata realitatilor de astazi si completata de texte ideologic doctrinare scrise de mine. Dupa momentul Eurovision de anul trecut, cand a castigat femeia cu barba, cand Putin a avut cel mai mare salt de popularitate din Europa, dupa acel simulacru de festival cand a castigat femeia cu barba doar pentru a se promova homosexualitatea, dupa ce s-a dat in Europa o lege pentru legalizarea incestului, oare nu este Europa pe o cale gresita?

acum 64 luni (3 Mar 2015)

Ramai pe adevarul.ro pentru principalele declarati

Adevarul: Ce sanse are proiectul de lege al autonomiei?

Bogdan Diaconu: Senatul Romaniei a dat un semnal extrem de prost si partidele care detin majoritatea in Senat au dat un semnal prost, in contextul geopolitic pe care il traversam. Partidele din Parlament, PSD si PNL, au interese fata de UDMR. PSD are interes la UDMR ca sa ramana la guvernare, iar PNL ca sa ajunga la guvernare.

Bogdan Diaconu: Nu cu UDMR, de principiu, ci cu actiunile care sfideaza Constitutia. De la o vreme, si-au permis sa nu mai vorbeasca pe la colturi despre autonomie, ci sa defileze deschis, pe fata, in campaniile electorale, in timp ce liderul formatiunii era vicepremier al Romaniei.

Bogdan Diaconu: Vina nu e a UDMR pentru ca s-a plimbat 25 de ani prin guvernele Romaniei. De la un timp, practic, atingandu-si toate obiectivele normale, a trebuit sa creasca miza si a mers pe aceasta idee de autonomie. Sa se inteleaga clar ca Partidul Romania Unita nu are nicio problema cu cetatenii romani de etnie maghiara, ci cu solicitarile anticonstitutionale ale unor lideri politici care uita ca acesti cetateni de etnie maghiara au aceleasi nevoi ca si ceilalti.

Comunitatea din Transilvania este pledata in primul rand de UDMR si trebuie sa spulberam acest mit ca politicianul maghiar este corect, cinstit si profesionist.

Adevarul: Din ce spuneti, reiese ca UDMR este un pericol pentru Romania.

Adevarul: Ati facut parte din PSD, chiar ati fost colegi de guvernare cu UDMR.

Bogdan Diaconu: Am fost singurul care a facut opozitie in PSD cand a fost UDMR cooptat la guvernare. Nu era nevoie atunci de voturile UDMR si am spus asta in PSD. Primul gand de plecare din PSD a fost in seara zilei de 9 decembrie 2012, cand castigasem colegiul meu din Sectorul 4 cu 70% din voturi, si c... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro