VIDEO Deputat al Federatiei Ruse: Adoptarea termenului Moldova a fost o greseala. Trebuia sa pastram numele Basarabia

VIDEO Deputat al Federatiei Ruse: Adoptarea termenului Moldova a fost o greseala. Trebuia sa pastram numele Basarabia

Declaratiile parlamentarului rus au fost facute in contextul dezbaterilor din Duma de Stat de la Moscova pe marginea subiectului privind necesitatea de a adopta o declaratie cu privire la "tendintele negative ale evolutiei situatiei din Transnistria in legatura cu actiunile Guvernului Republicii Moldova si ale autoritatilor Ucrainei".

acum 65 luni (8 Jul 2017)

Deputat rus a precizat ca atunci cand se afirma ca Basarabia a fost anexata se creeaza impresia ca Rusia ar fi luat ceva ce nu-i apartine. De aceea, in opinia parlamentarului, ar fi mai potrivit de spus ca Basarabia s-a intors, "precum Crimeea.

Vladimir Jirinovski a adaugat: "trebuie sa recunoastem ca a fost o greseala adoptarea termenului de Moldova, deoarece limba moldoveneasca nu se deosebeste cu nimic de cea romana. In principiu, ei (moldovenii) se considera in suflet mai curand romani, trebuia sa le pastram termenul de Basarabia.

Declaratiile parlamentarului rus au fost facute in contextul dezbaterilor din Duma de Stat de la Moscova pe marginea subiectului privind necesitatea de a adopta o declaratie cu privire la "tendintele negative ale evolutiei situatiei din Transnistria in legatura cu actiunile Guvernului Republicii Moldova si ale autoritatilor Ucrainei". ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro