VIDEO: Demis Roussos a murit

Cantaretul grec Demis Roussos a decedat la varsta de 69 de ani, a declarat fiica lui pentru Le Figaro. Cine a fost Demis Roussos Cantaretul de origine greaca Demis Roussos, pe numele sau adevarat Artemios Ventouris Roussos, s-a nascut pe 15 iunie 1946, in Egipt, ceea ce i-a marcat stilul muzical.

acum 78 luni (26 Jan 2015)

Cantaretul grec Demis Roussos a decedat la varsta de 69 de ani, a declarat fiica lui pentru Le Figaro.

Cine a fost Demis Roussos

Cantaretul de origine greaca Demis Roussos, pe numele sau adevarat Artemios Ventouris Roussos, s-a nascut pe 15 iunie 1946, in Egipt, ceea ce i-a marcat stilul muzical.

La zece ani, el a devenit interesat de jazz si a inceput sa cante la trompeta. In timpul crizei de la Canalul Suez, Roussos a emigrat impreuna cu familia sa in Grecia, unde a fost nevoit sa-si intretina familia cantand in baruri.

In 1968 a luat fiinta Aphrodite's Child, al carui prim album s-a vandut in peste un milion de copii numai in Franta si l-a facut celebru pe Roussos in intreaga lume.

In anii '70 a lansat albume de succes ca "My Reason", "Happy To Be On An Island In the Sun", "Good Bye My Love, Good Bye", precum si "Time" si "Voice and Vision".

In 1978, cantaretul s-a retras de pe scena si s-a dedicat familiei. El a scos albumul "The Story of Demis Roussos" in 1985, dupa ce avionul in care calatorea a fost deturnat de teroristi, care l-au tinut captiv in Beirut.

De atunci, el a militat prin muzica sa pentru pace in lume si protejarea mediului inconjurator ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro