VIDEO: Decesul reginei Ana. Carti de condoleante deschise la Castelul Peles, la Palatul Regal din Calea Victoriei si la Palatul Elisabeta Regina, timp de 40 de zile

Cărți de condoleanțe vor fi deschise, timp de 40 de zile, la Castelul Peleş, la Palatul Regal din Calea Victoriei şi la Palatul Elisabeta, pentru persoanele care doresc să transmită un ultim mesaj reginei Ana, care a murit, luni, la varsta de 92 de ani. Inmormantarea, la Curtea de Argeş In noua Catedrală Episcopală şi Regală, care are o suprafaţă de peste 800 de metri pătraţi, vor fi amplasate 12 morminte regale.

acum 92 luni (2 Aug 2016)

Cărți de condoleanțe vor fi deschise, timp de 40 de zile, la Castelul Peleş, la Palatul Regal din Calea Victoriei şi la Palatul Elisabeta, pentru persoanele care doresc să transmită un ultim mesaj reginei Ana, care a murit, luni, la varsta de 92 de ani. Potrivit Casei Regale, toţi cei care doresc să depună flori, jerbe sau coroane sunt invitaţi să o facă, incepand de marți, la Palatul Regal din Calea Victoriei, in faţa intrării principale.

"Conform cu tradiţia Funeraliilor Regale din ţara noastră, corpul neinsufleţit al Reginei Ana va fi depus pentru o zi in Holul de Onoare al Castelului Peleş, iar apoi pentru o zi in Sala Tronului, la Palatul Regal din Calea Victoriei. Inmormantarea va avea loc la Curtea de Argeş, in Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală", mai precizează Casa Regală a Romaniei.

Principesa Ana de Bourbon-Parma, soţia regelui Mihai, va fi inmormantată in 13 august, la Curtea de Argeș, unde se află Catedrala Episcopală și Regală.

"In urmă cu vreo doi ani se vorbea despre boala Majestăţii sale, dar faptul că trecuse atata timp mă făcuse să sper că va apuca cel puţin aniversarea varstei de 93 de ani, care este in septembrie. Faptul că este de religie catolică impune probabil o slujbă făcută de reprezentantul bisericii catolice din Romania, aşa mi se pare firesc. Pot să vă spun că la inmormantarea Reginei Elisabeta, care trecuse la ortodoxism, s-a făcut atat slujbă protestantă, cat şi slujbă ortodoxă, deci ambele tipuri de slujbă, una in Bucureşti, cealaltă la Curtea de Argeş. Cred că in cazul Reginei Ana va fi o slujbă romano-catolică, deşi la momentul căsătoriei sale Papa Pius al 12-lea a excomunicat-o pentru refuzul său de a se căsători in rit catolic şi a-şi boteza copiii catolic. Din ce am auzit eu, mormintele sunt gata, se află la un demisol, exact unde trebuie să fie o necropolă regală organizată după toate regulile unui astfel de aşezăm... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro