VIDEO De unde s-a inspirat Gigi cand a ales noul nume al Stelei. Echipa Soarele Bucuresti a aparut deja intr-un film

VIDEO De unde s-a inspirat Gigi cand a ales noul nume al Stelei. Echipa Soarele Bucuresti a aparut deja intr-un film

Intr-o zi racoroasa de toamna tarzie, pe 21 noiembrie 1948, Steaua, pe atunci CSCA Bucuresti, si Dinamo se intalneau pentru prima data intr-un meci oficial. Singurul act incheiat intre Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucuresti si Asociatia Fotbal Club Steaua Bucuresti a fost acel protocol din 1999, care nu prevedea nimic in acest sens si asupra caruia s-a pronuntat si Inalta Curte de Casatie si Justitie", a mai notat Talpan. Ambele echipe au probleme de lot Cele doua mari rivale au mai multe probleme de lot inaintea confruntarii de la sfarsitul saptamanii, din cauza suspendarilor si a accidentarilor.

acum 101 luni (20 Nov 2015)

Intr-o zi racoroasa de toamna tarzie, pe 21 noiembrie 1948, Steaua, pe atunci CSCA Bucuresti, si Dinamo se intalneau pentru prima data intr-un meci oficial. Dinamo se impunea, pe stadionul "UCB", fosta arena a echipei Venus Bucuresti, cu 1-0, unicul gol fiind marcat de Marin Apostol.

Steaua are 57 de trofee in palmares: 26 de titluri, 22 de Cupe ale Romaniei, 6 Supercupe ale Romaniei, Cupa Ligii, Cupa Campionilor Europeni si Supercupa Europei. Dinamo are doar 18 titluri nationale, a castigat Cupa Romaniei de 13 ori, plus 2 Supercupe ale Romaniei. Neinvinsi in ultimele 12 editii ale "Eternului Derby" stelistii sunt nevoiti sa se deplaseze pe vechiul stadion din Stefan cel Mare, dupa ce "Arena Nationala", care a gazduit ultimele sapte dispute, n-a primit avizul de functionare din partea ISU.

Situatia este extrem de tensionata in tabara Stelei, mai ales prin prisma conflictului dintre patronul Gigi Becali si cei din conducerea MApN. "Echipa de fotbal a lui George Becali nu este Steaua, ci FCSB. Nu este continuatoarea celebrei echipe de fotbal Steaua Bucuresti, doar pentru ca George Becali a inregistrat acest nume la Registrul Comertului. Singurul act incheiat intre Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucuresti si Asociatia Fotbal Club Steaua Bucuresti a fost acel protocol din 1999, care nu prevedea nimic in acest sens si asupra caruia s-a pronuntat si Inalta Curte de Casatie si Justitie", a mai notat Talpan.

Becali: "MApN n-are voie sa faca fotbal profesionist"

De partea cealalta, Gigi Becali sustine ca va schimba numele echipei, pentru a termina odata acest razboi ce pare fara sfarsit. Nu te poti confunda cu ei, fiindca prin lege cei din MApN nu pot face fotbal profesionist. Nu e problema, poti sa schimbi numele si de zece ori.

Ambele echipe au probleme de lot

Cele doua mari rivale au mai multe probleme de lot inaintea confruntarii... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro