VIDEO De ce nu e bine sa-ti dezvalui planurile inainte sa le pui in aplicare

VIDEO De ce nu e bine sa-ti dezvalui planurile inainte sa le pui in aplicare

Antreprenorul American Derek Sivers spune ca e mai bine ca telurile personale sa fie tinute la secret ca sa fie realizate. Cei care l-au anuntat au renuntat in medie dupa 33 de minute, iar cand au fost intrebati mai apoi, au spus ca s-au simtit mult mai aproape de a-si atinge telul".

acum 19 luni (27 Apr 2018)

Antreprenorul American Derek Sivers spune ca e mai bine ca telurile personale sa fie tinute la secret ca sa fie realizate.

Potrivit ideilor exprimate de antreprenor la evenimentul TED, numeroasele teste psihologice au dovedit ca a spune cuiva obiectivul tau il face mai putin probabil sa aiba loc, iar mintea e pacalita sa creada ca deja s-a intamplat.

Kurt Lewin, fondatorul psihologiei sociale, numea, in 1926, "substitutie" procesul prin care mintea are impresia ca o sarcina este realizata daca se vorbeste despre ea in public.

Cativa ani mai tarziu, in 1933, Wera Mahler, psiholog german, a realizat ca atunci cand ceva e recunoscut de altii, e simtit ca fiind real de catre minte. Despre ele, Sivers a afirmat, citat de ted.com:

"163 de oameni in patru teste diferite - toata lumea si-a scris telul personal. Apoi toti au primit 45 de minute de munca care i-ar ajuta in mod direct sa-si atinga telul, dar li s-a spus ca se pot opri oricand. Cei care si-au tinut gura inchisa au muncit, in medie, toate cele 45 de minute. Au spus ca simt ca mai au mult de lucru pana isi vor atinge scopul. Cei care l-au anuntat au renuntat in medie dupa 33 de minute, iar cand au fost intrebati mai apoi, au spus ca s-au simtit mult mai aproape de a-si atinge telul". ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro