VIDEO De ce este Danemarca tara cu cei mai fericiti oameni din lume

VIDEO De ce este Danemarca tara cu cei mai fericiti oameni din lume

Alte aspecte ce mentin statul nordic in topuri: existenta unui nivel ridicat de incredere - exemplul se poate vedea si in reportajul facut de cei de la Today unde un carucior cu un bebelus e lasat la cativa metri de parinti - , de libertate, de bunastare materiala si o societate civila activa si sanatoasa. Mai puteti citi: Fata care a adus fericire pe toata planeta, despre omul secolului XXI: "Ne-am deconectat total de la intelepciunea care sta latent in fiecare din noi" credit video FOTO: Business Insider Youtube "Exista o mare echilibru intre munca, viata sociala si viata de familie", Printesa Marie a Danemarcei, intr-un video de prezentare a tarii, unde apare alaturi de oameni de diferite etnii care s-au stabilit in acea tara nordica si sunt oameni de afaceri, profesori, editori, coordonatori de proiecte.

acum 12 luni (13 Feb 2018)

"In zilele noastre, clasamentele despre calitatea vietii reprezinta o stire in Danemarca doar atunci cand tara nu se plaseaza pe primul loc", subliniaza Meik Wiking in cartea "Mica enciclopedie Hygge.

Iar ceea ce mentine acest stat nordic pe prima pozitie a topurilor celor mai fericite tari din lume nu e doar nivelul ridicat de trai. Lectii de la cei mai fericiti oameni", explica, pe scurt, motivele pentru care danezii au castigat titlul de cel mai fericita popor din lume.

La cele doua enumerate se mai adauga si pensia de care are grija statul. Potrivit exploratorului, un alt motiv ce-i face pe danezi fericiti e ca guvernul - in care au mare incredere - le asigura toate nevoile legate de educatie, sanatate si pensie, iar ei pot sa-si urmeze profesia de care sunt pasionati si sa-si atinga potentialul optim ca specialisti urmandu-si visele.

credit video FOTO: Business Insider Youtube

Ce spun imigrantii din Danemarca

Americani, indieni, camerunezi stabiliti in aceasta tara vorbesc ca munca in Danemarca nu inseamna de la 8 dimineata pana la 8 seara si ca exista o balanta destul de echilibrata intre job, viata sociala si familie.

"Exista o mare echilibru intre munca, viata sociala si viata de familie", spune Printesa Marie a Danemarcei, intr-un video de prezentare a tarii, unde apare alaturi de oameni de diferite etnii care s-au stabilit in acea tara nordica si sunt oameni de afaceri, profesori, editori, coordonatori de proiecte.

"Lumea nu se asteapta aici sa lucrezi de la 8 dimineata la 8 seara. Si ei iau in serios asta", zice Aditya Nagarajah, un manager de proiect de origine indiana.

Ce spun imigrantii despre Danemarca credit video: Youtoube Denmarkdotdk

Un reportaj facut de emisiunea Today, parte a retelei TV NBC din SUA, reia o parte din ideile lui Dan Buettner, ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro