VIDEO De ce este considerat celebrul imn Gaudeamus "cam discriminator". Explicatia unui profesor universitar

VIDEO De ce este considerat celebrul imn Gaudeamus

Autor al rubricii "Sa vorbim corect romaneste" de la Radio Timisoara, profesorul Marcel Tolcea abordeaza aspecte foarte interesante din viata de zi cu zi, la care multi dintre noi nici nu se gandesc.

acum 85 luni (7 Jun 2017)

Autor al rubricii "Sa vorbim corect romaneste" de la Radio Timisoara, profesorul Marcel Tolcea abordeaza aspecte foarte interesante din viata de zi cu zi, la care multi dintre noi nici nu se gandesc. Spre exemplu, profesorul timisorean a abordat recent tema imnului Gaudeamus, cantat in scoli la sfarsit de an scolar. Gaudeamus este un cantec de un optimism aparte si cam discriminator. Da, optimismul sau este unul aparte findca ne indeamna sa ne bucuram cat suntem tineri", a explicat Marcel Tolcea.

Profesorul considera ca in ciuda indemnului la bucurie, prin strofa care spune "sa ne bucuram asadar pana suntem tineri, pentru ca, dupa tineretea zburdalnica si dupa batranetea amara, vom sfarsi in pamant" imnul devine putin discrimiantor. Ceea ce, tradus poetic, inseamna ", a mai aratat profesorul Marcel Tolcea. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro