VIDEO De ce e special un dans viral

Cu mai bine de jumatate de secol inainte ca lumea intreaga sa fie innebunita dupa miscarile de calarie imitate de coreeanul Psy, in "Gangnam Style", un alt dans facea furori. Piesa grupului Los del Rio a avut o coregrafie simpla, bazata in principal pe miscarile bratelor, dar care a atras ca un magnet de la copii de gradinita, la persoane trecute de varsta a treia.

acum 97 luni (14 Jan 2015)

Imaginati-va urmatorul scenariu: sunteti la o petrecere, atmosfera nu e cea mai vesela si deja s-au format "bisericute". Insa dintr-o data din boxe se aude o melodie care ii ridica pe toti de la mese, iar ringul de dans se umple.

Insa ce le face atat de populare si cum rezista testului timpului? Din acest motiv sunt usor de memorat si de insusit. De cativa ani, succesul viralitatii este sustinut si de videoclipuri, care se concentreaza pe miscare, iar oamenilor le ramane in minte acest lucru", explica Mihai Petre. "Aceste dansuri au devenit virale in primul rand pentru ca melodiile lor sunt extrem de comerciale si iti raman in cap. Coregrafia e simpla si usor de executat: iata reteta perfecta", spune coregraful.

Doua exemple recente, al caror succes a fost potentat, evident, de Internet, sunt "Gangnam Style" si "Harlem Shake". Cu mai bine de jumatate de secol inainte ca lumea intreaga sa fie innebunita dupa miscarile de calarie imitate de coreeanul Psy, in "Gangnam Style", un alt dans facea furori. Si atunci, ca si acum, traditionalistii considerau cel putin bizara si puerila o astfel de coregrafie. Chiar si astazi, tinerii de odinioara, astazi venerabili dansatori, se aventureaza sa faca unele "demonstratii" de twist.

Asa cum twistul a fost o moda si miscarile lui Michael Jackson au fost si sunt imitate in toata lumea. Stilul revolutionar de dans al artistului american inspira chiar si astazi multe coregrafii moderne, iar celebrul dans "Moonwalk" (Mersul pe luna - n.r.) este "testul de foc" al unei petreceri care se respecta. Piesa grupului Los del Rio a avut o coregrafie simpla, bazata in principal pe miscarile bratelor, dar care a atras ca un magnet de la copii de gradinita, la persoane trecute de varsta a treia.

Peste doar cativa ani, in 2001, era lansat si "Meneaito", nelipsit si acum de la nunti, botezuri si alte evenimente, cel putin in Romania. Coregrafia adop... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro