VIDEO Curse spectaculoase de motociclete pe strazile Timisoarei, in perioada comunismului. Imagini din '89

VIDEO Curse spectaculoase de motociclete pe strazile Timisoarei, in perioada comunismului. Imagini din '89

Una din cele mai indragite evenimente din Timisoara din perioada comunismului au fost cursele de motocilete viteza, organizate pe strazile orasului. De asemenea, Pascota detine 12 titluri de vicecampion national si 20 de medalii de bronz. Competitia din iulie 1989 Sursa: Tiberiu Troia Campionatul national de motociclism se desfasura, pe langa Timisoara, la Resita, Arad, Oradea, Hunedoara, Targu Mures, Ploiesti, Sibiu, Targu Jiu, Galati, Turnu Severin, Bistrita, Sfantu Gheorghe si Bucuresti, in fata a zeci de mii de spectatori.

acum 82 luni (23 Jul 2016)

Una din cele mai indragite evenimente din Timisoara din perioada comunismului au fost cursele de motocilete viteza, organizate pe strazile orasului. Erau rezevate claselor de 50 cmc (incepatori, cu Mobra), 125 cmc, 175 cmc, 250 cmc si 500 cmc, cat si pentru motociclete cu atas. Din cauza unor accidente si lipsei de securitate, in ultimii ani ai comunismului, competitia a fost mutata intr-o alta zona a orasului: care cuprindea Calea Aradului-Calea Lipovei-Calea Torontalului. La Cupa Prieteniei din 1989, la care au participat spotivi din opt tari socialiste, au asistat peste 120.000 de persoane, acesta fiind recordul de asistenta la un concurs moto in Romania. Acesta a cucerit sase titluri nationale: in 1970, la clasa 500 cmc, cu o motocicleta NSU, in 1973, la clasa 250 cmc, cu o motocicleta CZ, in 1976, 1977, 1978 si 1979, la clasa 175 cmc, cu o motocicleta MZ. De asemenea, Pascota detine 12 titluri de vicecampion national si 20 de medalii de bronz.

Ionel Pascota Senior FOTO arhiva personala

A fost apoi si antrenor al lotului national de motociclism, iar apoi a lucrat in biroul de conducere a Federatia Romana de Motociclism. Ionel Pascota a simtit mirosul de ulei ars si cauciuc fierbite inca de copil, tata sau Ioan-Ilie Pascota, a fost campion republican patru ani la rand, din 1948 pana in 1951, vicecampion balcanic in 1948, si a decedat in 1955, in urma unui accident. Fratele sau, Petrica Pascota, are in palmares doua titluri de campion national si sase titluri de vicecampion al Romaniei. Competitia din iulie 1989 Sursa: Tiberiu Troia

Campionatul national de motociclism se desfasura, pe langa Timisoara, la Resita, Arad, Oradea, Hunedoara, Targu Mures, Ploiesti, Sibiu, Targu Jiu, Galati, Turnu Severin, Bistrita, Sfantu Gheorghe si Bucuresti, in fata a zeci de mii de spectatori.

Cum aschia nu sare departe de trunchi, fiul lui Ionel Pascota a luat imediat microbul si, la 12 ani, era deja obisnuit cu saua motocicletei. In anul 199... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro