VIDEO Curajul teribil al femeii ce a smuls din ghearele nazistilor peste 2.500 de copii evrei. "Ma enerveaza cand oamenii ma numesc eroina"

VIDEO Curajul teribil al femeii ce a smuls din ghearele nazistilor peste 2.500 de copii evrei.

Peisajul descris de ea e terifiant: strazi pline de cadavre, presarate cu corpuri ale copiilor mici morti si a caror chipuri erau acoperite de ziare vechi si prafuite. Irena Sendler a facut rost de un permis de trecere de la Departamentul de Control al Epidemiei din Varsovia si astfel a putut intra zilnic in ghetou. Marturiile Irenei Sendler credit: Youtube PISF Trailerul filmului facut de Andrzej Wolf credit: Youtube Andrzej Wolf Mai puteti citi: VIDEO De ce femeile aleg sa taca dupa o agresiune sexuala.

acum 30 luni (16 Dec 2017)

Nu sunt", marturisea Irena Sendler, in ultimele sale luni de viata, regizorului Andrzej Wolf.

Acesta a facut, in baza marturiilor curajoasei poloneze, un film a carei premiera a fost pe 27 ianuarie 2015 la consiliul Europei de la Strasbourg.

"Daca n-ai fost in ghetou, daca n-ai vazut ghetoul si felul in care traiau oamenii acolo, atunci n-ai nicio idee despre ce a fost.

Peisajul descris de ea e terifiant: strazi pline de cadavre, presarate cu corpuri ale copiilor mici morti si a caror chipuri erau acoperite de ziare vechi si prafuite.

Tatal care trata pacientii respinsi de alti medici

Irena Sendler s-a nascut pe 15 februarie 1910 in Otwock, un oras la cateva mile de Varsovia. In timpul tratamentelor administrate, tatal Irenei s-a imbolnavit de tifos si a murit. Irena s-a facut asistenta sociala si in perioada celui de-Al II-lea Razboi Mondial era administratorul Departamentului de Protectie Sociala a orasului Varsovia, scrie auschwitz.dk.

In 1942, peste 440.000 de evrei au fost dusi intr-o zona de 16 blocuri care ulterior a devenit Ghetoul din Varsovia. Potrivit auschwitz.dk, Irena era foarte ingrozita de ce se intampla si s-a alaturat unei miscari de rezistenta a evreilor numita Zegota. de la locul ei de munca) si le-am zis: Declaram razboi lui Hitler", marturisea femeia regizorului Andrzej Wolf.

Irena Sendler a facut rost de un permis de trecere de la Departamentul de Control al Epidemiei din Varsovia si astfel a putut intra zilnic in ghetou. Cu ajutorul unor colegi de la munca a facut rost de acte false, noi identitati, pentru peste 2.500 de copii evrei pe care a reusit sa-i scoata din ghetou. Pe copii i-a scos cu o ambulanta, i-a ascuns in pachete, cutii, valize, trusa de scule.

Potrivit sursei citate, despartitea mamelor de copii a fost cumplita.

"In visele mele, (...) aud inca plansetele cand parasesc parintii lor", marturisea Irena Sendler, citata de auschwitz.... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro