VIDEO Cupa Mondiala la rugby: Noua Zeelanda a impresionat din nou cu dansul haka! Semnificatiile haka
Debutul Noii Zeelande la Cupa Mondiala la Rugby 2015 a adus un record de asistenta la un meci de Cupa Mondiala. Peste 89.000 de spectatori au venit sa vada jocul All Blacks, dar si celebra interepretare a haka, cantecul-dans al triburilor maori, facut celebru de echipa de rugby.
Debutul Noii Zeelande la Cupa Mondiala la Rugby 2015 a adus un record de asistenta la un meci de Cupa Mondiala. Peste 89.000 de spectatori au venit sa vada jocul All Blacks, dar si celebra interepretare a haka, cantecul-dans al triburilor maori, facut celebru de echipa de rugby. Condusi la pauza de Argentina, neo-zeelandezi au revenit in partea secunda si au castigat cu 26-16.
Dansul-cantec Haka a devenit cunoscut in intreaga lume datorita echipei de rugby a Noii Zeelande, ritualul fiind folosit inca din 1905. In echipamentul lor negru, cel care le-a adus si supranumele "All Blacks", jucatorii l-au executat la inceputul fiecarui meci-test, indeosebi de la prima editie a Cupei Mondiale, in 1987, iar adversarii au interpretat deseori acest ritual ca fiind unul prin care neozeelandezii incercau sa-i intimideze. Ceea ce nu este tocmai adevarat - in fapt, el are mai mult rolul de a-i mobiliza pe jucatori, de a-i monta pentru meci.
Programul complet al Cupei Mondiale, rezultate si televizari
Cea mai folosita versiune este "Ka mate" pe care istoricul James Belich a considerat-o ca fiind "cel mai cunoscut poem neozeelandez".
Loviti picioarele cat de tare puteti!
Jucatorii: Cat de tare putem! ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro